Actualitate

Protecția Consumatorului anunță controale la UNTOLD

Autoritatea Națională pentru Protecția Cosumatorului anunță controale pe toată perioada festivalului UNTOLD, care se desfășoară în perioada 9-12 septembrie.

 

 


Începând de joi, 09 09.2021, echipe de control ale Comisariatului Regional pentru Protecția Consumatorilor din Regiunea Nord Vest,  vor desfășura ample acțiuni de consiliere a operatorilor economici și supraveghere a pieței, în zonele destinate festivalului Untold, conform competențelor legale.

Acțiunile vor avea loc în contextul campaniei inițiate de Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC), la nivelul întregii țări, pentru a se asigura că drepturile consumatorilor care participă la astfel de evenimente sunt respectate conform legii. 


„Colegii noștri din toată țara sunt implicați în această campanie, aflată în slujba consumatorilor care doresc să participe la festivaluri, în România, după un an lipsit de evenimente de asemenea anvergură. Așa cum am mai spus, cuvântul de ordine care ar trebui să ne ghideze, într-o astfel de perioadă, este RESPONSABILITATE. Și mă bucur să constat că, în cele mai multe cazuri, sesiunile de consiliere a operatorior economici, realizate de comisarii noștri, au dat rezultate. Campania de prevenție inițiată de noi a început pe litoral și continuă de atunci, etapizat, în toate zonele cu aflux mare de turisti ale țării. Acum e rândul municipiului Cluj-Napoca”, a declarat Claudiu Dolot, Președintele ANPC.

Astfel, în zonele aferente festivalului Untold, echipele de comisari ANPC vor supraveghea, în perioada 09.09.2021-12.09.2021, ca activitatea de prestare de servicii către consumatori să se deruleze în cele mai bune condiții, astfel încât participantii la festival să își dorească să se întoarcă aici, în viitor, iar faima acestor evenimente să devină din ce în ce mai mare.


ANPC îi asigură încă o dată pe cetățeni că echipele sale de comisari se află la datorie permanent, pentru a verifica dacă drepturile consumatorilor sunt respectate de operatorii economici, în timpul actului comercial, în conformitate cu prevederile legale.

CITEȘTE ȘI


Mai multe străzi din Cluj-Napoca, închise cu ocazia Untold. Restricțiile încep de marți

abonare newsletter