Actualitate

Au fost demarate lucrările de modernizare a Parcului Ștefan cel Mare. Cum va arăta zona la finalizarea proiectului? FOTO

Viceprimarul municipiului Cluj-Napoca, Dan Tarcea, a anunțat că au fost demarate lucrările de modernizare a Parcului Ștefan cel Mare. Termenul de finalizare este luna iunie a anului viitor.

 

 


„La începutul acestei săptămâni s-a dat ordinul de începere a lucrărilor de modernizare a Parcului Ștefan cel Mare. Parcul are o suprafaţă de peste 1,2 hectare și cuprinde esplanada şi spaţiile verzi aferente clădirii Teatrului Naţional Cluj-Napoca.

 


Noua configurație oferă posibilitatea de organizare a unor evenimente și festivități de mici dimensiuni, într-un spațiu multifuncțional”, a explicat Tarcea.

Astfel, proiectul presupune plantarea a 64 arbori noi, care se adaugă celor deja existenți. Conform expertizei tehnice, a fost propusă înlocuirea a nouă arbori compromiși din punct de vedere fiziologic și care prezintă pericol pentru cetățeni, conform viceprimarului.


Lucrările care vor avea loc în cadrul proiectului de revitalizare:

- Eliminarea arborilor și arbuștilor degradați (compromiși din punct de vedere fiziologic) și înlocuirea lor cu noi arbori și arbuști, gazonare și plantare de noi specii de plante perene;
- Modernizarea aleilor, realizarea unui singur acces auto pentru mașinile de intervenție;
- Realizarea acceselor pietonale și pentru biciclete, interconectate;
- Rastel pentru biciclete cu dale înierbate;
- Amplasarea corpurilor de iluminat cu proiectoare;
- Instalarea sistemului de irigații automatizat;
- Amplasarea unui punct gospodăresc îngropat;
- Toaletă automată cu dotări pentru persoane cu dizabilități;
- Amenajarea a 3 spații de joacă pentru copii, cu suprafețe cauciucate, aparate confecționate din lemn și material ecologic.

Termenul de execuție este de 10 luni din momentul emiterii ordinului de începere a lucrărilor, iar valoarea contractului este de 9.786.096,19 lei fără TVA.


CITEȘTE ȘI:

Parcul „Pădurea Clujenilor”, finalizat toamna aceasta. Va fi cel mai mare parc al Clujului. FOTO

 

abonare newsletter