Actualitate

Spectacole stradale și evenimente de excepție în acest weekend, la FITS. FOTO

Al doilea week-end aduce la Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu (FITS) 2021 reprezentații de excepție precum „Moby Dick”, „Familia Adams” sau „Tom și Jerry 3.0”.

 

 


„Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu așteaptă publicul și în acest sfârșit de săptămână cu o varietate de evenimente dedicate artelor spectacolului și invită iubitorii de teatru să se bucure de reprezentațiile programate în cele din urmă zile ale manifestării.

 


Sâmbătă și duminică vor avea loc spectacole stradale, vor fi prezentate spectacole de teatru de excepție, iar seria conferințelor continuă și expozițiile pot fi vizitate în spațiile de desfășurare”, transmit organizatorii FITS.

Ei recomandă publicului prezent la evenimentele în aer liber respectarea măsurilor de protecție sanitară pe toată durata desfășurării lor, respectiv purtarea măștii de protecție și păstrarea distanței sociale. De asemenea, accesul la evenimentele organizate în spații închise se face în baza unor reguli stricte.


Spectacolele care vor avea loc în acest weekend:

„Familia Adams”, excentrica familie, care la începutul anilor ‘90 cucerea publicul larg prin versiunea cinematografică omonimă, i-a inspirat pe Marshall Brickman, Rick Elice și Andrew Lippa în crearea unei adaptări muzicale originale care revizitează universul Addams dintr-o perspectivă surprinzătoare. Producția Teatrului Excelsior, în regia, coregrafia și costumele lui Răzvan Mazilu va fi prezentată în 28 august, ora 19:00, la Fabrica de Cultură IACM Construcții SA– UniCredit - Sala Faust.

Spectacolul „Povestea prințesei deocheate”, care are la bază un scenariu original, semnat de Silviu Purcărete, ce pornește de la piesa kabuki a lui Tsuruya Nanboku al IV-lea, va fi prezentat în 28 august ora 22:00, la Fabrica de Cultură IACM Construcții SA– UniCredit - Sala Eugenio Barba.


„Moby Dick”, o producție a Teatro dei Venti, inspirată de romanul lui Herman Melville, include decoruri de mari dimensiuni și o echipă formată din 20 de artiști, actori, muzicieni, acrobați și tehnicieni. Spectatorii FITS se vor întâlni cu artiștii italieni în 28 august, la ora 21:45, și în 29 august, la ora 21:15, în Piața Mare.

Sâmbătă seara ne întâlnim, în Piața Mare, cu „Visul unei nopți de vară”, de A3Teatr, în regia lui Dariusz Skibinski. Un spectacol efemer, ce luminează noaptea cu lanterne magice și se îndreaptă spre locuri neumblate. Te invită la dans, îți trezește simțurile cu muzică interesantă, te zăpăcește și te amețește. Îți amuțește necazurile și te transpune în lumea visurilor. În 28 august, la ora 22:30, și în 29 august, ora 20:30, pe Pietonala Nicolae Bălcescu.


Publicul Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu este invitat la spectacolul „Tom și Jerry 3.0”, o producție a Teatrului Național „Radu Stanca” Sibiu, în regia lui Florin Piersic Jr., avându-i în distribuție pe Marius Turdeanu, Ali Deac și Florin Piersic Jr. Nu este un desen animat! Este mai degrabă un film de acțiune pentru oameni mari. Este un text îndrăzneț și un spectacol pe măsură despre crimă și „compasiunea care e cel mai mare dușman”, destinat amatorilor de senzații tari și, mai ales, de umor negru. Poate fi urmărit în 29 august, la ora 21:00, în Sala Mare a TNRS.

„Orașul cu fete sărace”, o producție a Teatrului Național „Vasile Alecsandri“ din Iași, cu regia, scenariul și universul sonor semnate de Radu Afrim, va fi prezentat în 29 august, la ora 19:00, la Fabrica de Cultură IACM Construcții SA– UniCredit - Sala Faust.

Duminică, 29 august, la ora 23.15 va avea loc focul de artificii, la ora 23.15, în Piața Teatrului.

Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu se desfășoară în perioada 20-29 august 2021, cu tema „Construim speranța împreună”, iar spectatorii au la dispoziție aplicația de mobil FITS.

Programul pentru zilele de sâmbătă și duminică poate fi consultat AICI.

CITEȘTE ȘI:

Gala Celebrităților FITS 2021, cu Charlotte Rampling și Israel Galvá

Ultimele Stiri
abonare newsletter