Actualitate

La Cluj-Napoca există un aparat unic în țară pentru depistarea cancerului la sân

<p><img src="documente/stories/12_decembrie/07_ziua/05 medreflex line dr petre muresan _sc_009.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Un cabinet medical privat din Cluj-Napoca dispune de câteva săptămâni de un aparat unic în țară prin care poate fi depistat cancerul la sân.</p>

Noua metodă e neinvazivă și nu iradiază.

Femeile din Cluj, dar și din alte județe pot să își facă acum și alt fel de test pentru depistarea precoce a cancerului la sân, nu doar clasica mamografie.


Este vorba despre un aparat unic în țară care folosește o tehnologie revoluționară numită angiotermografie dinamică (DATG). Doctorul Petre Mureșan, de la Centrul Medical Medreflex Line, cel care a adus în România aparatul, spune că acest concept se bazează pe faptul că fiecare femeie are o rețea specifică de vase de sânge la nivelul sânului, care se constituie într-o amprentă personală, la fel ca și amprenta digitală. Această amprentă poate să rămână nemodificată toată viața dacă la nivelul sânilor nu intervine un proces patologic, cum este de exemplu un cancer.

Aparatul arată dacă amprenta s-a schimbat


Potrivit doctorului Mureșan, cu mult timp înainte ca pe un sân să se dezvolte un cancer, acea amprentă reprezentată de fluxul sangvin se modifică, deoarece apar vase noi, numite „de neoformație”, în contextul în care viitoarea tumoră are nevoie să fie hrănită suplimentar. Aici intervine aparatul care folosește tehnologia DATG și care detectează această modificare de flux sangvin. Astfel, se poate stabili cu precizie dacă acolo urmează să se dezvolte un cancer.

Cancerul poate fi descoperit în fază incipientă


Petre Mureșan subliniază că prin intermediul aceste metode cancerul poate să fie depistat cât mai devreme, acea zonă poate fi supravegheată cu grijă, iar maladia poate să fie tratată mult mai ușor în faza de început.

DATG, o metodă nedureroasă și care nu iradiază


Doctorul care a adus în țară acest aparat unic menționează că nu se dorește negarea valorii aduse de celelalte metode de diagnostic ale cancerului de sân folosite în prezent, ci se dorește scoaterea în evidență a valorii extraordinare a acestei metode care deschide o nouă eră în diagnosticul și urmărirea tratamentelor aplicate în acest tip de cancer.

DATG este o metodă rapidă, complet neinvazivă, poate fi folosită la orice vârstă, în orice situație, chiar și la gravide, este foarte ușor suportată de către pacient, nu-l incomodează și nu-l deranjează cu nimic. Este o metodă complet nedureroasă, nu iradiază, nu produce efecte chimice asupra organismului uman, este o metodă care poate fi repetată ori de câte ori este nevoie, fără efecte adverse.


Această analiză costă 250 de lei, pentru ambii sâni.

Inventată de un italian

DATG este o metodă specializată numai în depistarea cancerului de sân. Această metodă de diagnostic a fost pusă la punct de către profesorul doctor Daniele Montruccoli din Roma, care în decursul mai multor ani a reușit să o perfecționeze continuu, reușind în acest moment să o folosească cu succes la depistarea acestui tip de cancer fără a recurge la mijloace de investigație iradiante cum este mamografia clasică.

Ultimele Stiri
abonare newsletter