Actualitate

Gală pentru strângerea de fonduri pentru Institutul Oncologic

<p />Compania Art Act organizează o acţiune de strângere de fonduri pentru secţia de Oncopediatrie a Institutului Oncologic „Prof. Dr. Ion Chiricuţă”, în cadrul căreia mai mulţi artişti clujeni donează lucrări pentru o licitaţie în scopuri caritabile.

„Comunitatea artistică din Cluj, alături de alţi artişti din ţară şi străinătate, a donat lucrări pentru o licitaţie în scopuri caritabile. Lucrările aparţin unui număr de 37 de artişti români şi internaţionali care îşi vor expune lucrările în cadrul galei. Banii rezultaţi în urma licitaţiei vor fi donaţi Institutului Oncologic”, a declarat reprezentanta „Art Act”, Alexandra Sopon.

Ea a explicat că a fost ales ca beneficiar al acţiunii de caritate tocmai Institutul Oncologic, deoarece cancerul este a doua cauză a mortalităţii infantile în România. „Anual, 500 de noi cazuri sunt diagnosticate. Nevoile copiilor ce suferă de cancer sunt numeroase, oscilând de la nevoia de afecţiune la nevoia de resurse financiare pentru diagnosticare şi tratament, de la nevoia de programe de terapie prin joc la nevoia resurselor materiale zilnice pentru hrană şi igienă”, a precizat Alexandra Sopon.

Ultimele Stiri
abonare newsletter