Actualitate

Două tipuri de băuturi răcoritoare, RETRASE din magazine! Unul era consumat des de copii

Două tipuri de băuturi răcoritoare au fost retrase din magazine în urma unor controale făcute de ANSVSA.

Două tipuri de băuturi răcoritoare au fost retrase din hipermarketurile Metro, Carrefour, Selgros, Penny, după ce repreyentanții ANSVSA au descoperit că materiile prime utilizate la fabricarea lor conțin un nivel ridicat de oxidului de etilenă.

„Compania Maspex Romania, în calitate de producător al mărcii de băutură răcoritoare Figo, produs în România, a fost informată de către unul dintre furnizorii săi cu privire la existenţa substanţei oxid de etilenă ce depăşeşte limitele permise de reglementările în vigoare, într-un ingredient al materiilor prime care ni s-au livrat. Acest fapt are impact asupra anumitor produse Figo.


Având în vedere cantităţile extrem de mici utilizate, considerăm că nu există niciun risc pentru sănătatea consumatorilor şi compania a decis rechemarea produselor doar pentru a elimina orice suspiciune din partea acestora”, se arată pe site-ul Autorităţii Naţionale Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA)

Persoanele care au achiziţionat aceste produse pot returna produsul sau ambalajul pentru a-şi primi banii înapoi


„Dacă aţi achiziţionat unul sau mai multe dintre produsele impactate şi doriţi să solicitaţi rambursarea costului, vă rugăm să returnaţi, la magazinul de la care aţi cumpărat, produsul sau ambalajul din loturile menţionate în listă, până la data de 04.09.2021”, precizează compania.

Băuturile Fruits & Friends, retrase și ele

Lanţurile de magazine Selgros, Carrefour şi Metro au făcut propriile anunţuri referitoare la loturile de sucuri FIGO vândute şi la magazinele din care acestea au putut fi achiziţionate.


Totodată, producătorul ALONOR COMPANY SRL a retras de la comercializare două tipuri de sucuri Fruits & Friends, ca măsură de prevenţie, existând suspiciunea depăşirii conţinutului de oxid de etilenă peste limitele admise într-unul din ingredientele utilizate în fabricarea produselor, au anunţat reprezentanţii lanţului de supermarketuri Penny.

REWE România recomandă clienţilor care au achiziţionat produsele să NU le consume, ci să le distrugă sau să le returneze în oricare magazin PENNY. Contravaloarea va fi restituită, fără a fi necesară prezentarea bonului fiscal.

Ultimele Stiri
abonare newsletter