Actualitate

Percheziții în Cluj pentru șantaj, înșelăciune și furt. Pensionarii, principala țintă a infractorilor

Mai mulți bărbați sunt bănuiți de șantaj, înșelăciune și furt. Aceștia cereau sume colosale pentru servicii de reparații și întreținere imobile minore.

 

Poliţiştii Secţiei 2 Poliţie Braşov, sub coordonarea procurorului de caz, efectuează, joi, şase percheziţii domiciliare în judeţele Cluj şi Mureş la persoane bănuite de şantaj, înşelăciune şi furt.


 

„Din cercetări a reieşit că mai mulţi bărbaţi ar fi împărţit pliante publicitare, prin care ar fi oferit servicii de reparaţii sau întreţinere imobile, inducând faptul că ar face reduceri substanţiale pentru pensionari. Ulterior, aceştia ar fi solicitat preţuri foarte mari pentru lucrările efectuate şi la final, prin şantaj, ar fi cerut sume de zeci de ori mai mari decât costul efectiv”, informează un comunicat al Inspectoratului Poliţiei Judeţene (IPJ) Braşov.


Prejudiciul cauzat este de aproximativ 100.000 de euro.

„Până la această oră, au fost identificate şi ridicate mijloace de probă. Vor fi puse în aplicare şase mandate de aducere”, arată sursa citată.


Activităţile se desfăşoară cu sprijinul poliţiştilor Serviciului Criminalistic din Braşov şi al luptătorilor Serviciului pentru Acţiuni Speciale din Braşov.

La acţiuni participă şi poliţişti ai inspectoratelor de poliţie judeţene Cluj şi Mureş.

Ultimele Stiri
abonare newsletter