Actualitate

Sfânta Liturghie, oficiată astăzi de PF Daniel

<p />Preafericitul Părinte Patriarh Daniel efectuează o vizită canonică la Cluj-Napoca, între 5 şi 7 decembrie, la invitaţia Înaltpreasfinţitului Părinte Mitropolit Andrei, cu prilejul aniversării a 90 de ani de la reînfiinţarea Eparhiei Vadului, Feleacului şi Clujului.

Patriarhul Daniel va oficia astăzi Sfânta Liturghie, de sărbătoarea Sfântului Ierarh Nicolae, în Catedrala Mitropolitană, înconjurat de un sobor de ierarhi, preoţi şi diaconi.

Tot astăzi va avea loc şi festivitatea de inaugurare a Muzeului Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului şi Clujului, situat la demisolul Catedralei Mitropolitane.
Mâine, de la orele 12.00, în Aula Magna a Universităţii Babeş-Bolyai, va avea loc şi o ceremonie de decernare a titlului de Doctor Honoris Causa Preafericitului Părinte Patriarh Daniel de către instituţia clujeană de învăţământ superior. Evenimentul va avea loc în Aula Magna a UBB şi va debuta cu un moment susţinut de corurile reunite ale Facultăţilor de Teologie din Cluj-Napoca. Preafericitul Părinte Daniel va îmbrăca roba la ora 13.00, după care va ţine un discurs.


Patriarhul Daniel al Bisericii Ortodoxe Române participă, astăzi şi mâine, la ceremoniile prilejuite de aniversarea a 90 de ani de la reînfiinţarea Eparhiei Ortodoxe a Vadului, Feleacului şi Clujului.

Ultimele Stiri
abonare newsletter