Actualitate

Reacția unui judecător din Cluj, după ce încă o fată a fost UCISĂ de iubit: „Poliția nu face nimic”

Cristi Dănileț, un cunoscut judecător clujean, a reacționat la o infracțiune extrem de gravă. O tânără de 19 ani a fost ucisă de fostul iubit, iar poliția nu a făcut nimic.

 

 


Judecătorul din Cluj trage un semnal de alarmă și spune că a mai întâlnit foarte des situații în care oamenii reclamă că sunt amenințați/hărțuiți, dar polițiștii nu mișcă un deget.

 


Răspunsul a fost întotdeauna că „poliția nu are ce să facă”, până când agresorul trece la faptă... când deja poate să fie prea târziu.

Reacția a venit la scurt timp după ce o tânără de 19 ani a fost ucisă de fostul iubit în Gorj, după ce a depus numeroase plângeri la poliție. O întâmplare similară a avut loc și în Cluj, în august 2020. Vedeți aici detalii


„Aud foarte des de situaţii în care oamenii reclamă faptul că sunt ameninţaţi sau hărţuiţi, dar că poliţia nu ia măsuri. Am avut şi în familie o astfel de situaţie în care victimei i s-a spus că, până agresorul nu trece la faptă, poliţia nu are ce să facă. Probabil prin faptă unii înţeleg "agresiune fizică". Ei bine, nu e aşa! Fapta este şi cea interzisa de lege care nu presupune contact fizic.

Cunosc poliţişti cu simţul datoriei, extrem de dedicaţi. Dar sunt unii care au reticenţe să depună efort în a proteja victimele”, a scris Cristi Dănileț într-o postare pe Facebook.


Judecătorul le atrage atenția polițiștilor, spunând că aceștia ar trebui să acorde maximă atenție reclamațiilor cu privință la acte de abuz, amenințări sau hărțuire:

„Or, oamenii trebuie să poată merge liniştiţi pe stradă, spre serviciu, acasă. Nimeni nu le poate crea o stare de frică, de temere prin urmărire, supraveghere sau apelare insistentă. Apărarea imediată a drepturilor cetăţenilor este în mâna polţiştilor.  De intervenţia lor neîntârziată poate depinde uneori libertatea sau chiar viaţa unei persoane! 


Ar fi bine să se acorde maximă atenţie şi atunci când se reclamă infracţiuni precum ameninţarea - art. 206 C.pen, hărţuirea - art 208 C.pen sau când poliţia e chemată să intervină în certuri domestice - ordinul de protecţie provizoriu se emite acum de poliţie - art. 28 Legea 217/2003, iar cercetarea unor infracţiuni violente comise în familie se urmăresc din oficiu de către poliţişti - art. 199 al. 2 C.pen”, a adăugat judecătorul.

CITEȘTE ȘI:

Cristi Dănileț, judecător clujean, vizat pentru suspendare din cauza unor discuții pe Facebook

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter