Actualitate

Povești din autobuz. „Vinerea Verde” încă nu i-a convins pe clujeni. Biletele, în continuare cumpărate

„Obișnuința, a doua natură a omului”. Un clujean și-a validat, în această vineri, cardul în autobuz, în timp ce pe fundal asculta reclama care anunță faptul că vinerea se circulă gratuit.

 

 


Clujeanul Florin Moroșanu, membru al echipei din cadrul centrului de vaccinare drive thru din Cluj-Napoca, a povestit o întâmplare pe care a surprins-o vineri, într-un autobuz din Cluj-Napoca.

 


Deși oamenii pot circula gratuit cu autobuzul vinerea, unii continuă să își cumpere bilet ori să își valideze cardurile, de cele mai multe ori din obișnuință, și nu pentru că nu ar fi aflat despre „Vinerea Verde”. 

„Un cetățean care s-a urcat pe la mijlocul traseului s-a pus frumos lângă geam, în picioare. Pe fundal începuse reclama radio din bus cum că vinerea, transportul public e gratuit. A ascultat reclama până la final, apoi, după ce s-a terminat, s-a îndreptat spre unitatea de validare cartelă, chestia aia din care cumperi bilet, și și-a validat cardul. S-a dus la locul lui la geam. M-am uitat să vad dacă are căști în urechi și poate nu a auzit reclama. Nu avea. Mi-am amintit de Cicero și am zâmbit pe sub mască - Obișnuința e a doua natură a omului”, a povestit Florin Moroșanu.


Clujenii, încurajați să lase mașina acasă

Campania „Vinerea Verde” a început din 18 iunie, iar de atunci, clujenii pot circula cu transportul în comun în această zi fără bilet. 

Scopul inițiativei este de a-i încuraja pe clujeni să nu mai circule cu mașina, alegând transportul în comun. 


Chiar și așa, traficul în Cluj-Napoca rămâne o problemă, mulți clujeni preferând să circule cu mașina personală, chiar dacă municipalitatea încurajează mersul cu autobuzul, în speranța că în acest mod, nu se vor mai crea ambuteiaje în oraș, în special la orele de vârf.

CITEȘTE ȘI:


Emil Boc: „Mașina nu este pentru a circula zi de zi cu ea în oraș. Lumea trebuie să își schimbe mentalitatea”

Ultimele Stiri
abonare newsletter