Actualitate

FOTO. Lucrările la podul peste Arieș sunt „în grafic”. Termenul de finalizare, la finalul anului

Se efectuează lucrări de reparații la podul peste Arieș din Turda, acestea fiind „în grafic”, anunță Directia Regională de Drumuri și Poduri Cluj.

 

 


Direcția Regională de Drumuri și Poduri Cluj anunță că au loc lucrări de reparații pe DN 1, km 444+840, la podul peste râul Arieș, în localitatea Turda. În zonă se efectuează lucrări de cămășuire elevație pilă și armare/turnare riglăs, iar conform DRDP Cluj, lucrările sunt în grafic.

 


În luna mai, lucrările la podul peste râul arieș din municipiul Turda au fost întrerupte, proiectul fiind atunci întârziat cu mai bine de două săptămâni. Oamenii se plângeau că nimeni nu a mai lucrat acolo, dar și că lucrările îngreunează traficul din oraș.

Deputatul USR-PLUS Viorel Băltărețu explica acum două luni că deși lucrările au fost întrerupte pentru mai bine de două săptămâni, podul peste Arieș ar putea fi gata la timp, la data la care a fost stabilit.


El a arătat atunci și care este stadiul lucrărilor.

- În 28 aprilie s-a emis avizul de mediu; ca atare, Regia Pădurilor promite că în 5-6 mai va emite, la rândul ei, avizul pentru scoaterea din fondul forestier a zonei adiacente podului, necesare organizării de șantier.
- Intervenția Companiei de Apă Arieș la demontarea conductelor, programată pentru 5 mai este incertă, CAA pretextând că nu i s-a permis accesul cu utilaje grele în zonă.
- Vestea bună e că ARL promite să execute manopera de demontare-îndepărtare a conductelor cel târziu în 10 mai, odată cu demontarea traverselor la tronsoanele 1-6 ale podului.
- După emiterea avizului de către Regia Pădurilor, Ocolul Silvic se angajează să taie cei câțiva arbori din zona podului și, în 12 mai, cel târziu, să predea către ARL porțiunea de teren defrișată, pentru ca aceasta să instaleze macaraua pentru demontare.
- Dacă toate etapele se desfășoară conform promisiunilor, după 12 mai, am încredere că nu vor mai fi blocaje birocratice sau de alt fel și că lucrările se vor desfășura fără sincope.
- Cred că avem toate șansele ca termenul de finalizare - 22 decembrie 2021 - să fie respectat.


Traficul, îngreunat din cauza lucrărilor

Lucrările la podul peste Arieș îngreunează circulația în localitatea Turda, după încerea lucrărilor de reconstrucție formându-se cozi kilometrice de mașini care începeau din centru și se terminau pe autostradă.

În contextul lucrărilor de reparații la podul peste râul Arieș din localitatea Turda, în 25 martie a fost închisă complet circulația rutieră. Termenul estimat de finalizare a lucrărilor în zonă este 22 decembrie. Până la terminarea lucrărilor, circulația a fost deviată pe strada Armatei și strada 22 Decembrie, șoferii fiind îndemnați să folosească cele două rute. Deși lucrările trebuiau începute mai devreme, acest lucru nu a fost posibil, având în vedere că și pe strada 22 Decembrie se efectuau lucrări de reabilitare.

Ultimele Stiri
abonare newsletter