Actualitate

Schimbări MAJORE în trafic, în centru. Bandă dedicată transportului în comun și sens unic pe o stradă

Primarul Emil Boc a anunțat introducerea unei benzi dedicate transportului în comun și a unei străzi cu sens unic, în zona Parcului Central, din august.

 

 


Transportul puiblic în comun va avea bandă dedicată, din 2 august, pe Splaiul Independenței, între strada George Coșbuc și Opera Maghiară.

 


„Se finalizează, în 31 iulie, lucrările din zona parcului central, felicit RAPD-ul pentru faptul că s-au ținut de cuvânt, fără a scoate din ecuație toate regiile care și-au respectat termenele, astfel încât lucrările să se finalizează la timp. Am aprobat azi restructurarea cirulației în zona parcului central pentru fluidizarea transportului în comun. Venim cu o prioritizare pentru tramvai și autobuze pe un tronson de 800 metri, între strada George Coșbuc și Opera Maghiară. Banda dedicată pentru tramai și autobuz va intra în vigoare de luni, 2 august”, a declarat primarul Emil Boc, în ședința consiliului local de astăzi.

De asemenea, pe strada Cardinal Iuliu Hosu, se va introduce sens unic pe direcția Mănăștur - Opera Maghiară și va fi scos sensul giratoriu de la intersecția străzii Cardinal Iuliu Hosu cu strada Vasile Alecsandri.


„Se stă cam 8 minute pe mai puțin de jumătate de kilometru, și pe jos mergi mai repede și nu e normal ca 300 de oameni să stea în spatele unei mașini. Respect dreptul cetățenilor de a prioritiza mașina, dar e datoria autorităților locale de a prioritiza transportul în comun.

În paralel, pe strada Cardinal Iuliu Hosu, se introduce sens unic Mănăștur - Opera Maghiară. Ca noutate, apare un stand de taxi la intrarea de pe strada George Coșbuc, dar rămân și cele 85 de locuri de parcare existente. Am reușit să amenajăm și o pistă de bicicletă, cu lățimea de 1,5 metri dinspre Canalul Morii. De fiecare dată când modernizăm, încercăm să asiguram și infrastructură de biciclete.


Se renunțăla sensul giratoriu de la intersecția străzilor Alecsandru și Cardinal Iuliu Hosu. Lucrările se finalizează la termen, avem la dispoziție două săptămâni pentru marcaje.

Nu am inventat apa calda, sensuri unice și prioritizarea transportului în comun se fac în toată lumea pentru descongestionarea traficului”, a mai spus primarul Clujului.

Ultimele Stiri
abonare newsletter