Actualitate

Vești bune! Final de săptămână cu ZERO cazuri de COVID-19 la Cluj

Duminică, în județul Cluj nu s-a înregistrat niciun caz de COVID-19. Rata incidenței este de doar 0,05 cazuri la mia de locuitori.

 

 


În ultimele 24 de ore, în județul Cluj au fost efectuate 690 de teste pentru depistarea virusului SARS-CoV-2, dintre acestea, niciunul fiind pozitiv.

 


În acest moment, la secția ATI se află internate 4 persoane. Aproape 2.000 de clujeni s-au vindecat și au fost externați.

În spital se află internați 80 de pacienți, iar de la începutul pandemiei, au decedat 1.043 de persoane, din care 657 din județul Cluj.


Scăderea numărului de cazuri a adus măsuri mai relaxate

Începând cu această lună, la nivel național au intrat în vigoare și mai multe măsuri de relaxare, odată cu scăderea numărului de cazuri COVID-19.

La nunți și botezuri pot participa în interior 100 de persoane și în exterior, 150 de invitați, fără a fi nevoie de vaccinare, test negativ sau să fi trecut prin boală. În cazul în care toți participanții pot prezenta una din cele trei dovezi, la eveniment este permis un număr maxim de 300 de persoane.


Cluburile, barurile, restaurantele și cafenelele rămân deschise până la 2.00 noaptea, însă accesul în primele două se poate face doar cu dovada vaccinării.

De asemenea, sălile de fitness sunt deschise la capacitate maximă, iar toate târgurile, bâlciurile și talciocurile au putut fi redeschise.


Evenimentele sportive pot fi organizate la capacitate maximă în cazul în care toate persoanele sunt vaccinate. În lipsa vaccinului, acestea au loc la o capacitate de 50%, indiferent dacă au loc în interior sau exterior, persoanele trebuind să fie vaccinate ori să dețină un test negativ.

De asemenea, hotelurile și pensiunile funcționează în acest moment la capacitate maximă.

Vezi AICI și alte măsuri de relaxare valabile.

CITEȘTE ȘI:

Zile cu 33 de grade și doar 3% șanse de ploaie, în Cluj! Prognoza meteo pentru 10 zile

abonare newsletter