Actualitate

FOTO. Un polițist erou! George Rus, agentul care a ajuns primul la accidentul de la Mihăiești a povestit scenele șocante pe care le-a găsit

George Rus este polițistul care a ajuns primul la accidentul de la Mihăiești, fiind remarcat de martori pentru un gest umanitar.

Tânărul polițist de 27 de ani din Sânpaul a fost intervievat de publicația Ziarul Clujean și a povestit scenele petrecute în după-amiaza zilei de miercuri. Agentul i-a impresionat pe mulți în momentul în care a apărut într-o fotografie pe internet în care ține umbrela pentru a feri de soare o victimă rănită grav în acest accident.

„Pe la ora 15:00 eram la Postul de Poliție din Sânpaul și audiam două persoane. Nici nu am început bine audierea că a intrat cineva în post și mi-a comunicat de producerea accidentului. În momentul acela le-am spus persoanelor respective că trebuie să întrerupem audierea și o să revenim asupra declarațiilor pe care trebuie să le dea. Am plecat cât mai repede la fața locului”, a declarat agentul de poliție George Rus pentru sursa citată.


Polițistul erou știa de accident înainte să fie anunțat de colegii de la 112

„Imediat după ce am ieșit din post, după aproximativ 200 de metri de mers, m-au sunat colegii de la Baciu pentru a mă informa de producerea accidentului. Le-am comunicat că știu de producerea lui și mi-am continuat deplasarea. La locul accidentului am găsit autoturismul avariat din toate părțile, fiind pe axul drumului, și am mers să evaluez starea victimelor”, a declarat George.

George Rus a făcut rost de o umbrelă de la martori

Agentul a ajuns rapid la locul accidentului și a observat că fetița de patru ani era scoasă din mașină de martori. George Rus a trecut atunci rapid la mama fetiței, cea care era încarcerată în autoturism. Polițistul știa că nu poate să o ajute pe femeie, deoarece era încarcerată și atunci a apelat la o umbrelă pentru a proteja victima de soare.


„Fetița a fost poziționată de către martori în afara părții carosabile, întinsă, la aproximativ 5 metri de autovehiculul avariat și având mai multe persoane în jur. Aveau două umbrele pentru a o feri pe fetiță de soare. Le-am solicitat o umbrelă să o protejez pe femeie de soare. Soarele era extrem de puternic, eu efectiv simțeam că îmi ard picioarele”, a declarat agentul despre momentul în care s-a decis să o protejeze pe femeia grav rănită.

„Femeia era conștientă. Până să ajungă echipajele de prim ajutor, cu o mână țineam umbrela și cu cealaltă am ținut-o de umăr și am încercat să o încurajez să reziste. I-am spus în mod repetat să nu-și irosească energia și puterea că are nevoie de ele. Când au ajuns echipajele de prim ajutor și au văzut că o protejez pe victimă, salvatorii s-au instalat rapid și au început descarcerarea din autovehicul. La sosirea echipajelor de prim ajutor eu eram lângă femeie, dar pentru a nu îi încurca pe pompieri m-am mutat pe partea opusă. Toată operațiunea a durat aproximativ 30 de minute”, a povestit polițistul.


Accidentul de la Mihăiești, extrem de grav

Accidentul de la Mihăiești este unul dintre cele mai grave din ultimii ani produse în Cluj, iar imaginile îl vor marca cu siguranță și pe agentul George Rus.

„A fost o imagine traumatizantă. Cred că este cel mai grav accident rutier la care am fost prezent. M-am simțit neputincios pentru că victima era încarcerată și nu aveam ce să fac, nu o puteam ajuta în niciun fel”, a mai declarat Rus.

Ultimele Stiri
abonare newsletter