Actualitate

GALERIE FOTO. Sfințirea Monumentului Eroilor a avut loc duminică în Feleacu. Primar: „Cinste eroilor noștri!”

În Feleacu, sfințirea Monumentului Eroilor a avut duminică, 4 iulie, după slujba religioasă, la „Troița”.

 

 


Sfințirea Monumentului Eroilor din Feleacu a avut loc duminică, 4 iulie. Primarul și locuitorii îi cinstesc în această zi pe eroii care s-au jertfit pe timpul celor două războaie mondiale. 

 


Evenimentul religios are loc pe Dealul Feleacului, lângă DN1, unde a fost ridicat Monumentul Eroilor:

„Monumentul Eroilor Felecani! Duminică, 4 iulie, cu aleasă prețuire pentru eroii felecani care și-au pierdut viața în cele două războaie mondiale, ne pregătim să cinstim memoria lor prin sfințirea monumentului dedicat acestora. Monumentul este ridicat într-un loc cu multă încărcătură istorică pentru noi felecanii, cunoscut sub denumirea „La Troița”, aflat în Dealul Feleacului, lângă DN 1”, a spus primarul comunei, Gabriel Costea.


Monumentul Eroilor a fost ridicat la inițiativa lui Simon Simion, un profesor-doctor din Feleacu:

„Inițiativă ridicării acestui monument a aparținut domnului profesor-doctor Simon Simion, iar finanțarea pentru ridicarea monumentului a fost obținută de către Primaria Feleacu de la Guvernul României printr-un program dedicat Centenarului. Amenajarea spațiului din jurul monumentului s-a realizat de către Primăria Feleacu în colaborare cu Asociația „Composesorat Feleacu”, Asociația „Inițiativa Feleacu”, Consiliul Local Feleacu (o mențiune în plus pentru implicare consilierilor Rus Dănuț; Mircea Sabou; Năsălean Toader)”, mai anunță primarul.


Program

Evenimentul religios „Sfințirea Monumentului Eroilor Felecani” a început duminică la ora 9 dimineața cu slujba regulară de duminică. Ulterior, la ora 12:30, un sobor de preoți încep sfințirea monumentului:

„Sfințirea Monumentului Eroilor Felecani care s-au jertfit în cele două războaie mondiale începe duminică, 4 iulie, ora 9.00, cu slujba de duminică de la Mănăstirea „Sfânta Troița”, urmând ca după slujbă să se pornească în procesiune către monument. La ora 12.30, în locul denumit „La Troița”, are loc sfințirea monumentului de către un sobor de preoți, avându-l în frunte pe Înaltpreasfințitul Andrei Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului.


De asemenea la eveniment vor participa personalități ale vieții academice, culturale și administrative. Ne bucurăm și de prezența Armatei prin Detașamentul de onoare format din militari din cadrul Regimentului 317 ISR „Vlădeasa” și muzica militară a Diviziei 4 Infanterie „Gemina”. Cinste eroilor noștri!”, a mai spus primarul.

CITEȘTE ȘI:

VIDEO. Ziua Eroilor, marcată prin depuneri de coroane la Cluj. Boc: „Cei care își prețuiesc eroii au un viitor”

 

abonare newsletter