Actualitate

Ce trebuie să mănânci când e foarte cald afară. Recomandările medicilor

În această perioadă de caniculă, când afară este foarte cald, trebuie să avem mai mare grijă la alimentația noastră. Vezi ce trebuie să mânânci, potrivit recomandărilor medicilor.

 

 


Când este foarte cald afară trebuie să avem grijă la ce mâncăm. Pentru a nu ne deshidrata, medicii ne recomandă să mâncăm mai multe fructe și verdețuri. Astfel ne protejăm sănătatea de vremea extremă.

 


Pentru a ne hidrata corpul cât mai bine când e foarte cald afară sau chiar caniculă avem nevoie de multe alimente proaspete. Astfel, noi îi oferim corpului minerale, pe care nu le mai avem din cauza transpirației abundente cauzată de temperaturile extreme.

Recomandările medicilor arată că atunci când e cald afară trebuie să renunțăm la mâncarea bogată în grăsimi și să o înlocuim cu alimente proaspete. Dacă îți este greu să îți schimbi total alimentația, adăugarea unor produse proaspete în meniu când e foarte cald afară poate să fie suficientă, pentur că acestea conțin nutrienții de care avem nevoie. 


Ce trebuie să mănânci când e foarte cald afară

După cum a fost menționat anterior, fructele și legumele nu trebuie să lipsească din alimentația nimănui, în special când e foarte cald afară.

Medicii recomandă adăgarea în alimentație a multor fructe precum merele, care sunt pline de vitamina C, caisele, fiindcă sunt bogate în nutrienți, care ajută la sănătatea inimii (elimină toxinele și oboseala) și fructele de pădure, care au foarte multe fibre.


Printre alimentele ce trebuie neapărat să le mănânci când e foarte cald afară se numără verdețurile, precum salata, fiindcă acestea au extrem de multe vitamine și stimulează detoxifierea naturală a corpului. Totodată, legumele nu trebuie să lipsească din alimentația ta, chiar dacă le bei ca un smoothie. Acestea sunt și ele bogate în nutrienți și ajută mult la hidratarea corpului, când e foarte cald afară. 

CITEȘTE ȘI:


Cum să setezi aerul condiționat în casă și în mașină când e caniculă

 

Prof. dr. Nicolae Hâncu: Mâncarea ucide mai mulţi oameni decât alcoolul şi fumatul

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter