Actualitate

FOTO. Clujenii, nostalgici după ștrandul municipal: „Sperăm să i se redea splendoarea de odinioară”

Clujenii sunt nostalgici după ștrandul municipal pe timp de caniculă. Înainte, acesta era cuplat la Canalul Morii.

 

 


Comunitatea de clujeni „Someșul nostru” a atras atenția asupra ștrandului municipal din Cluj-Napoca, în care prin anii 60 oamenii făceau baie. 

 


Acesta era cuplat la Canalul Morii. Clujenii cer acum zone de îmbăiere și contact cu apa la Canalul Morii și la Someș, în condiții de supraveghere a apei. 

„Nostalgie după ștrandul municipal... Lăsat intenționat să se degradeze, cu presiuni de la dezvoltatori imobiliari să se facă clădire de birouri. Sperăm ca primăria să nu cedeze și să redea ștrandului splendoarea de odinioară doar prin aprobarea unor autorizații care respectă menirea acestui loc. Păcat că în jaful anilor 90, ștrandul a fost privatizat! Dar merită să observați un detaliu interesant: ștrandul era cuplat la Canalul Morii, unde se făcea baie până în anii 60. 


Credem că la Canal și la Someș, în condiții de supraveghere a calității apei, trebuie să avem zone de îmbăiere și de contact cu apa, așa cum vor apărea în zona Parcului Rozelor la morile copiilor”, potrivit comunității Someșul nostru.

CITEȘTE ȘI:


POZA ZILEI. Cum se îmbrăcau femeile din Cluj-Napoca la ștrand în urmă cu 100 de ani

 

Mănășturenii nu vor avea ștrand în cartier nici în 2021

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter