Actualitate

Clujul NU SCAPĂ de furtuni! S-a emis COD PORTOCALIU de vijelii, ploi și grindină

A fost emis cod portocaliu de vijelii puternice, grindină și ploi abundente în toată țara, inclusiv în Cluj, anunță meteorologii.

 

 


Meteorologii au anunțat o nouă avertizare de cod portocaliu de vijelii puternice, grindină și ploi abundente în mai multe județe din țară, inclusiv în Cluj, care va fi valabilă de sâmbătă ora 12:00 până la ora 23:00.

 


În intervalul menţionat, în Maramureş și nord-vestul Transilvaniei vor fi perioade cu instabilitate atmosferică temporar accentuată care se va manifesta prin vijelii, averse torenţiale, descărcări electrice şi grindină. În intervale scurte de timp cantităţile de apă vor depăşi local 20...40 l/mp. Local în sudul şi estul ţării disconfortul termic se va menţine ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi, anunţă meteorologii.

În aceeași interval (sâmbătă, orele 12:00-23:00), o altă avertizare de cod portocaliu, anunţă vijelii puternice, grindină, ploi abundente în local în Transilvania şi la munte, unde vor fi perioade cu instabilitate atmosferică deosebit de accentuată. Aceasta se va manifesta prin vijelii puternice, intensificări ale vântului cu rafale de peste 80...100 km/h, frecvente descărcări electrice, grindină de medii şi mari dimensiuni şi averse torenţiale. În intervale scurte de timp cantităţile de apă vor depăşi local 35...50 l/mp şi izolat 70 l/mp.


CITEȘTE ȘI:

51 de localități din 22 de județe, afectate de vijeliile puternice!

Ultimele Stiri
abonare newsletter