Actualitate

VIDEO. Șofer începător, claxonat insistent de un „mârlan”: „Viteza maximă e 30. Faci ca maimuța scăpată de la Zoo”

Un șofer începător a fost claxonat insistent de un alt șofer „mârlan” și nerăbdător, deși se aflau într-o zonă în care viteza maximă era de 30 km/h.

 

Un șofer începător a publicat pe YouTube un videoclip în care este claxonat nejustificat de un alt șofer. După ce s-a făcut auzit, șoferul „mârlan”, cum îl numește un internaut, a depășit în intersecție, pe linie continuă și peste trecerea de pietoni.


 

Șoferul începător a punctat faptul că în zonă exista un semn care arăta clar că viteza maximă este de 30 km/h:


„Nu am înțeles de ce ai claxonat. Este semn de viteză maximă de 30, avertisment pentru hop-ul ăla (burtică, cum vrei tu să îi zici). Îs începător (se văd semnele clar), ai obligația să păstrezi distanța față de mine”, a spus tânărul.

Șoferul începător i-a mai transmis celui care l-a claxonat că gestul său a fost exagerat:


„Ca fapt divers, nu pot să înțeleg următoarele: claxonezi și gesticulezi ca o maimuță scăpată de la Zoo și intri în depășire în intersecție, pe linie continuă, unde aveai obligatoriu la stânga (fain te-a învățat instructorul. Sună-l și mulțumește-i).

Un clujean i-a luat apărarea șoferului începător, spunând că lucrurile făcute de celălalt șofer nu pot fi scuzate:


„La fiecare video cu câte un grăbit de ăsta apar alții care întreabă ce viteză are cel care a postat. Nu există limita inferioară de viteză. Dacă cineva merge «ca melcul» cum ziceți voi, cu 10 -20km/h mai puțin decât viteza maximă admisă pe sectorul de drum, aia nu înseamna că voi, grăbiții, aveți scuze să claxonați, să depășiți pe linie continuă, să șicanați și alte manevre de genul. Asta nu vă face șoferi «profesioniști» ci doar mârlani în trafic”, a spus clujeanul.

abonare newsletter