Actualitate

Emil Boc, despre Centura Metropolitană a Clujului: „Anul acesta terminăm documentația”

Documentația pentru Centura Metropolitană a Clujului va fi gata anul acesta, iar la anul se va lansa licitația, cel puțin așa preconizează Emil Boc.

 

 


Centura ocolitoare a Clujului mai are de așteptat. Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc a spus că anul acesta se va termina documentația pentru centură și metrou, însă centurile trebuie făcute de guverne, nu de primari.

 


Edilul preconizează că anul viitor se va lansa licitația, iar atunci când se va deschide finanțarea pentru programul de transporturi, administrația locală va acționa.

„Eu de patru ani lucrez la acest proiect în locul Guvernului României. Centurile ocolitoare le fac guvernele, nu primarii. Centura de Sud a Clujului tot Guvernul trebuie să o facă, ei nu au început nimic pe vremea PSD-ului. Măcar ne-au dat dreput nouă să facem documentația, care va fi gata anul acesta, și pentru metrou, și pentru centură. Anul viitor preconizăm că vom lansa licitația. Guvernanții ne-au promis că metroul este din planul de reziliență și avem 310 milioane de euro, centurile ocolitoare le-au scos din planul de reziliență și le-au pus pe fondurile structurale. Acum stăm cu ochii pe butelie, pe Guvern, ca atunci când deschide finanțarea pentru programul de transporturi să fim prezenți”, a declarat Emil Boc, la un post de radio.


De asemenea, Emil Boc a mai spus că centura va rezolva traficul din cartierele mari ale Clujului, dar nu și traficul din centru. Zona centrală a orașului va fi rezolvată doar dacă oamenii vor mai renunța la mașini și vor începe să circule mai multe cu transportul alternativ.

„Centura va rezolva partea de cartiere, dar nu și partea centrală a orașului. Ai nevoie de aer curat în zona centrală, fără a fi aglomerația asta. Aici trebuie să se circule cu transportul în comun, bicicleta, astea sunt soluțiile pentru marile orașe, nu să circuli bară la bară cu mașina”, a mai adăugat edilul.


CITEȘTE ȘI:

Centura de Sud a Floreștiului, prin parteneriat public-privat. O firmă fondată de un fost ministru va realiza studiul de fundamentare

Ultimele Stiri
abonare newsletter