Actualitate

Propunerea inedită a unui clujean, prin care poți reclama mașinile care scot fum „vizibil și exagerat”

Un clujean a făcut o propunere inedită în privința diminuării poluării în trafic de către mașinile care emit fum „vizibil și exagerat”.

 

 


Ideea clujeanului este crearea unui număr de telefon special unde oricine poate sesiza, printr-un sms, mașinile care emit foarte mult fum în trafic, prin transmiterea numărului de înmatriculare.

 


Odată ce se strânge un număr mai mare de sesizări, ar putea ieși la iveală dacă mașina în cauză are Inspecția Tehnică Periodică (ITP) valabilă, dar și care unitate a verificat mașina. 

„M-am gândit la crearea unui număr de telefon special și ușor de reținut, la care să poată fi semnalizat prin SMS numărul de înmatriculare a oricărui autoturism care emite fum vizibil și exagerat atunci când este în trafic. Centralizarea computerizată poate spune în urma multiplelor raportări ale aceluiași autoturism dacă acesta are ITP valabil, precum și unitatea ITP care a verificat autoturismul”, spune bărbatul. 


În cazul în care aceeași unitate a verificat mașina, un control ar putea avea loc și la unitatea ITP respectivă. Rezultatul final ar fi „dispariția fumigenelor”.

„Dacă iese de multe ori aceeași adresă, acea unitate ITP ar putea fi verificată pentru conformitate sau somată să verifice procedurile de măsurare a noxelor cu mai multă atenție. Treptat, fumigenele ar dispărea cu desăvârșire, pentru un aer cu adevărat mai bun în orașe. Un singur autoturism poate polua cât 1.000, în cazul unui motor uzat peste măsură. O soluție simplă și extrem de eficientă, cred eu”, a mai explicat bărbatul. 


CITEȘTE ȘI:

Boc vrea să scape Clujul de mașini și poluare: „Suntem scufundați în mașini. E plin de rable pe toate trotuarele din cartiere”

 


Cluj-Napoca a depășit 50% populație vaccinată! Boc: „De vineri puteți circula fără bilet cu autobuzul”

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter