Actualitate

Tarcea, despre colectarea selectivă a deșeurilor din Cluj: „Unii clujeni aruncă gunoiul peste tot”

În Cluj-Napoca sunt 160 de platforme subterane pentru colectarea selectivă a deșeurilor, dar cu toate acestea unii oameni încă aruncă gunoiul peste tot, atrage atenția Dan Tarcea.

 

 


Colectarea selectivă a deșeurilor nu este un adevărat succes în Cluj-Napoca, așa cum se așteptau autoritățile. Unii clujeni chiar respectă mediul înconjurător, în timp ce alții aruncă gunoiul „pe unde apucă”.

 


Viceprimarul municipiului Cluj-Napoca, Dan Tracea a spus că în anul 2020 s-au strâns aproximativ 7.000 de tone de deșeuri reciclate.

„Colectarea selectivă în Cluj-Napoca nu se face mereu eficient, dar avem și unele date bune, mai ales în ceea ce privește comportamentul clujenilor. Dacă în anul 2017, aveam 1.204 de tone de hârtie, carton, metal și plastic colectate, în anul 2020 avem aproape 7.000 de tone. Asta înseamnă o creștere de 6,2 ori față de anul 2017. Conștientizarea și spiritul civic al clujenilor este în creștere”, a spus viceprimarul municipiului Cluj-Napoca, Dan Tracea, la un post de radio local.


160 de platforme subternae și alte 43 în pregătire

Viceprimaul a mai spus că în acest moment sunt 160 de platforme subterane în Cluj-Napoca și alte 43 în pregătire. Dan Tarcea a mai subliniat că mai sunt oamenii care aruncă deșeurile „pe unde apucă”, iar acest lucru nu trebuie trecut cu vederea, ci se vor aplica sancțiunile bine meritate.

„Până în acest moment am reușit să avem 160 de platforme subterane îngropate și alte 43 în pregătire. În acest an, 6 platforme au fost recepționate pe străzile: Bairon Nr.6 D și 8D și Bairon 10, Mureșului 52, Aurel Vlaicu 62, Mirajului 14 și mai sunt alte patru platforme în stare de execuție: pe București 68, Mirajului 1-3, Mirajului 7 și pe strada Streiului 1.


Cred că prin implementarea acestor sisteme gospodărești împușcăm doi iepuri dintr-o lovitură: creștem gradul de colectare selectivă a deșeurilor și igienizăm mult mai bine zona.

Mai sunt cetățeni în Cluj-Napoca ce aruncă deșeurile peste tot, chiar și zielele trecute am identificat ceva platforme de deșeuri în zona Valea Caldă. Oamenii au fost identificați și amendați, iar pe lângă asta au trebuit să igienizeze zona cât de repede posibil”, a mai adăugat Dan Tarcea.


CITEȘTE ȘI:

Cât de importantă este Uniunea Europeană pentru Cluj? La fiecare leu plătit de clujeni, Primăria atrage alți 3 lei din fonduri europene

Ultimele Stiri
abonare newsletter