Actualitate

Boc: „Nu îl susțin pe Cîțu pentru metrou, ci dintr-un motiv egoist, care ține de fetele mele”

Emil Boc a declarat vineri că îl susţine pe Florin Cîţu la preşedinţia PNL din motive personale, care ţin de familia sa, de fetele sale și nu pentru metrou, „cum spun cei de la PSD”.

 

 


„Pot să vă spun că am un motiv particular şi egoist. N-o să vă gândiţi la care, şi o să spuneţi metroul, cum spun cei de la PSD. (...) Deci, nu pentru acel motiv îl susţin pe domnul Cîţu, ca să fiu foarte bine înţeles. Pentru un motiv particular, egoist, care ţine de familia mea, de fetele mele. Eu vreau ca ele să trăiască în România. Se apropie de sfârşitul ciclului universitar şi îmi doresc ca viitorul lor să fie aici, în ţara asta. Ori, ştim că sunt patru milioane de români în afara României.

 


Cum îi aducem pe cei care au plecat de acasă? Cum îi împiedecăm pe cei care astăzi stau cu un picior să treacă graniţa, pentru a munci în UE? Asta nu se poate face decât printr-o politică liberală. Nu se poate face decât printr-o orientare care să pună accent pe producere de prosperitate, de bogăţii, ca să ai după aceea ce să împarţi, să aduci calitatea vieţii, să aduci locuri de muncă, să aduci sănătate, educaţie mai bună. Cine poate face acest lucru? Partidul care este astăzi la guvernare cel mai important”, a spus Emil Boc, într-o conferinţă de presă susţinută alături de premierul Florin Cîţu, la Baia Mare.

Emil Boc a adăugat că Florin Cîţu este omul care poate să dea o astfel de direcţie atât pentru PNL, cât şi pentru ţară.


Boc și-a arătat susținerea pentru Cîțu fără „perdea”

Faptul că primarul Clujului este un susținător „înfocat” al premierului Florin Cîțu oentru șefia PNL nu mai este deloc un secret, edilul clujean manifestându-și public și deschis admirația față de Cîțu de mai multe ori.

Boc declara că Florin Cîțu este cel mai potrivit om pentru poziția de președinte a partidului încă luna trecută, atunci când, edilul îi contura un portret măgulitor actualului premier al României, subliniind că Florin Cîțu înțelege cel mai bine mecanismele economice și prin urmare, este cel mai potrivit pentru a se afla la cârma PNL.


Pe de altă parte, edilul clujean a susținut cu mai multe ocazii că nu are în plan să candideze pentru o funcție la nivel mai înalt și că singurul lucru pe care și-l dorește momentan este să fie primar al Clujului.

CITEȘTE ȘI:


„Tandem” Boc-Cîțu la șefia PNL? Premierul și Emil Boc, întâlnire pentru a stabili un parteneriat pentru Congres

abonare newsletter