Actualitate

Nunțile și botezurile la Cluj, permise până dimineața la ora 2.00

Nunțile și botezurile vor putea avea loc la Cluj până la ora 2.00 dimineața, anunță Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Cluj. Hotărârea a fost aprobată.

 

 


Astfel, „în cazul evenimentelor private aferente nunților și botezurilor, activitățile se pot desfășura până la ora 2.00”, se arată în hotărârea aprobată vineri, 4 iunie, de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Cluj.

 


Aprobarea hotărârii vine după ce Guvernul a decis joi ca evenimentele private, de tipul nunţilor și botezurilor, să poată fi desfăşurate până la ora 2:00, astfel, programul sălilor în care se desfășoară acest tip de evenimente fiind prelungit până la această oră.

Programul restaurantelor se prelungește doar pentru evenimentele private.


Numărul maxim de persoane permise este 50

Nunțile, botezurile, mesele festive și parastasele pot fi organizate cu cel mult 70 de persoane în spații deschise sau 50 de persoane în spații închise, dacă incidența este sub 3 la mie și sunt respectate măsurile de protecție sanitară. La stabilirea numărului maxim de persoane, nu sunt incluși copiii cu vârsta mai mică de 16 ani. Numărul participanților poate fi mai mare dacă toți participanții fac dovada vaccinării împotriva COVID-19 pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare și este asigurată o suprafață de minim 4 mp/persoană.

Totodată, barurile, cluburile, discotecile și sălile de jocuri s-au redeschis la data de 1 iunie 2021, în intervalul ora 5:00 - 24:00, cu participarea oamenilor până la 50% din capacitatea maximă a spațiului, în cazul în care rata incidenței COVID-19 este mai mică de 3 cazuri la 1.000 de locuitori în localitate. În aceste locuri pot intra doar persoanele care sunt vaccinate împotriva COVID-19  și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare.


CITEȘTE ȘI:

Festivitățile, PERMISE de la 1 iunie. Nunți, botezuri și petreceri la capacitate maximă, DOAR cu persoane vaccinate

abonare newsletter