Actualitate

Pățania unui bărbat din Cluj-Napoca, după ce și-a luat o bicicletă în cel mai Smart Oraș al țării: „Mi-au furat-o de la etajul 8”

Unui bărbat din Cluj-Napoca i s-a furat bicicleta nou-nouță, dintr-un bloc care are interfon, iar bicicleta era asigurată și cu un sistem anti-furt, însă asta nu i-a oprit pe hoți.

 

 


Clujeanul a luat sfatul primarului Emil Boc și și-a cumpărat o bicicletă pentru a nu mai polua „orașul de cinci stele”, dar cu toate acestea a fost furată în orașul sigur și smart în care trăim.

 


Bărbatul a zis că următarea achiziție va fi o mașină diesel de doi litri, din 2005, pentru că pe aia sigur nu o va fura nimeni.

„Eu l-am ascultat pe primarul nostru Emil Boc şi mi-am cumpărat bicicletă nouă ca să poluez mai puțin, să fac mişcare bla-bla, în fine după 19 zile de pedalat a fost furată de la etajul 8 din scară cu interfon, asigurată cu sistem anti-furt de balustradă. La mine o mai picat o stea, momentan are cam 2 stele oraşu' ăsta. Mno da nu-i bai, următoarea achiziție e un diesel de 2 litri, ceva 2005-2006, pe aia n-o fură nimeni”, a scris un clujean pe grupul de Facebook Clujul Civic.


Emil Boc a spus de multe ori că un oraș smart și un aer curat nu se va putea realiza cu un trafic infernal, și a sfătuit clujenii să mai renunțe la mașini și să folosească alte variante, cum ar fi autobuzele, bicicletele sau trotinetele electrice. Cu toate acestea, în „orașul de cinci stele” se fură la greu, chiar dacă oamenii își iau toate măsurile de siguranță.

Primarul a spus că mașinile nu vor avea niciodată prioritate în Cluj-Napoca, ci pietonii, autobuzele și bicicletele.


„Am văzut o analiză care zicea că e coadă la mașini, dar autobuzele sunt goale. Ar trebui să ne dea de gândit aceast lucru., care a ajuns rapid prin mass-media. Să nu uităm că transportul în comun rămâne prioritatea dacă vrem să circulăm prin orașe. În orașe nu mașinile trebuie să aibă prioritate, ci pietonii, transportul public, bicicletele, liniile dedicate pentru autobuze și spațiile verzi. Acolo este soluția, nu fiecare în mașină. Asta înseamnă că vom sta mult în trafic”, a spus acum câteva săptămâni, Emil Boc, la un post de radio.

CITEȘTE ȘI:


Traficul din Cluj-Napoca, prin ochii lui Boc: „Nu mașinile au prioritate în oraș, ci autobuzele”

Ultimele Stiri
abonare newsletter