Actualitate

Premierul României asigură relaxarea măsurilor din 1 iunie. „Am prezentat un calendar, ne ținem de el. Valul 3 a DISPĂRUT”

Premierul Florin Cîțu a asigurat românii că relaxarea măsurilor, ce va începe din 1 iunie, va avea loc conform planului.

 

 


Florin Cîțu, premierul României, a anunțat faptul că planul de relaxare al măsurilor va avea loc conform calendarului prezentat.

 


„Nu avem nici un motiv să nu mergem cu măsurile de relaxare mai departe”

„De la 1 iunie facem relaxări. Am prezentat un calendar al relaxărilor pentru 1 iunie, 1 iulie, 1 august. Ne ținem de el.

În ședința de joi sau vineri vom avea măsuri pentru 1 iunie. Dacă este nevoie să ajustăm și pentru celelalte perioade vom ajusta acum. Am discutat și cu cei afectați direct, vom îmbunătăți unele măsuri.


Obiectivul campaniei de vaccinare e acela de a elimina pandemia, avem cifre foarte bune privind rata de pozitivare. Accelerarea campaniei de vaccinare din ultima perioadă a avut rezultate, valul 3 a dispărut. Nu avem niciun  motiv să nu mergem cu măsurile de relaxare mai departe”, a declarat premierul Florin Cîțu.

„Ce am văzut până acum nu va mai fi”

Întrebat la un post de radio ce se va întâmpla dacă în septembrie va crește iar numărul de infectări, așa cum s-a întâmplat toamna trecută, premierul a răspuns că este un continuu risc, dar crede că suntem mult mai pregătiți.


„La orice e un risc, dar eu cred că am învățat cum să reacționăm mult mai rapid. Vreau să avem o procedură clară, ca dacă se întâmplă ceva să putem reveni rapid la spitalele Covid. Anul trecut nu aveam vaccin.

Suntem pregătiți pentru orice scenariu, dar nu cred că vom mai avea perioade ca până acum, ce am văzut până acum nu va mai fi. Acum e prima dată când avem o scădere a bolnavilor la ATI, cred că vaccinarea a funcționat”.

Ultimele Stiri
abonare newsletter