Actualitate

Zona pietonală din centrul Dejului se schimbă radical. Stații pentru închirierea bicicletelor și mobilier urban modern

Zona pietonală din centrul municipiului Dej va fi supusă unor ample lucrări de amenajare și modernizare.

 

 


Au demarat lucrările de amenajare a zonei pietonale din centrul Dejului, a anunțat luni primarul municipiului, Morar Costan. Lucrările vizează spațiul cuprins între Piața Bobâlnei, strada 1 Mai, strada George Coșbuc și Piața 16 Februarie și prevăv amenajarea zonei pietonale și a trotuarelor, amplasarea de mobilier urban modern, plantarea de arbori și arbuști ornamentali și modernizarea structurii rutiere.

 


În plus, vor fi achiziționate 60 de biciclete, care vor putea fi închiriate din stațiile ce urmează să fie amenajate în această zonă. 

 


„Intervențile se vor realiza etapizat, în prima fază pe jumătatea Parcului Mic și trotuarele din zona din spatele statuii, prin ridicarea pavajului și demontarea gardului, în scopul pregătirii zonei. Proiectul, care vizează spațiul public al Pieței Bobâlna, al străzi 1 Mai, până la intersecția cu str. George Coșbuc, precum și al Pieței 16 Februarie, presupune:

- amenajarea de zone pietonale și trotuare
- amplasarea de mobilier urban
- reorganizarea zonelor de spații verzi, înnoirea fondului dendrologic prin plantarea de arbori și arbuști ornamentali
- achiziționarea a 60 biciclete, stații de închiriere biciclete și dezvoltarea unui sistem modern de închiriere
- modernizarea infrastructurii rutiere”, a anunțat primarul Morar Costan.


Lucrările se realizează în cadrul proiectului „Amenajarea zonei pietonale centrale în vederea reducerii emisiilor de carbon din zona centrală a municipiului Dej”, proiect finanțat prin Programul Operațional Regional 2014-2020.

O parcare cu 130 de locuri va fi amenajată în Dej

Săptămâna trecută au început lucrările la viitoarea parcare de pe strada Nicolae Titulescu din municipiul Dej. Aceasta va pune la dispoziția dejenilor 140 de locuri noi de parcare și este realizată din fonduri bugetare. Scopul viitoarei parcări este descongestionarea traficului din zona centrală a orașului.


„Au demarat lucrările la viitoarea parcare care va fi amenajată pe strada Nicolae Titulescu. În prima fază se intervine la curățarea terenului, realizarea rigolelor de scurgere și asigurarea stocului de materiale, necesar lucrărilor. Parcarea va avea peste 130 de locuri  și investiția, care este realizată cu fonduri de la bugetul local, are ca scop descongestionarea traficului din zona centrală a municipiului Dej”, a transmis primarul Morar Costan.

CITEȘTE ȘI

Continuă lucrările de modernizare în Dej. Ce străzi vor fi reabilitate? GALERIE FOTO

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter