Actualitate

Lucrările de pe Bulevardul 21 Decembrie, în „ritm de melc”, cu 5 muncitori și un utilaj

Un clujean a surprins într-o filmare cum se desfășoară lucrările pe Bulevardul 21 Decembrie din Cluj-Napoca. Acesta a precizat că pe o distanță de un kilometru pe care se lucrează, se aflau doar cinci muncitori și un utilaj.

 

 


„Într-un kilometru cu lucrări la B-dul 21 Decembrie, 5 muncitori și un singur utilaj al firmei Diferit la treabă. Felicitări actualei administrații locale și firmei Diferit pentru bătaia de joc și disprețul arătat contribuabilului clujean”, a scris clujeanul, într-o postare pe grupul de Facebook Clujul Civic.

 


Lucrările în zonă au fost demarate luni, 15 martie, traficul fiind de atunci îngreunat. Circulația pietonilor are loc în acest moment pe un culoar protejat, realizat pe banda 1 de circulație (banda dedicată pentru transportul în comun), iar autobuzele circulă pe banda a doua de circulație, la venire spre centru. De asemenea, din 16 martie a fost oprită circulația pe str. David Ferenc, tronsonul cuprins între B-dul 21 Decembrie 1989 și str. Brassai, în vederea realizării lucrărilor.

Ce prevede proiectul?

Obiectivul „Lucrări de modernizare B-dul 21 Decembrie 1989: realizare benzi dedicate transportului în comun - etapa 1 (inclusiv lucrări de infrastructură, amenajarea spațiului public, semaforizare, iluminat public și mobilier urban)”, pe tronsonul cuprins între străzile Buftea și Paris (partea numerelor fără soț) este realizat de firma Diferit SRL.


Proiectul prevede reabilitarea pistelor de biciclete, modernizarea zonelor pietonale extinse, amenajarea unui nou sistem de benzi dedicate mijloacelor de transport în comun, amplasarea stațiilor de încărcare pentru mașinile electrice și instalarea senzorilor de măsurare a traficului.

„Diferit e diferit”

Mai mulți clujeni au reacționat la postarea și la imaginile video în care se poate vedea ritmul lent în care lucrările se desfășoară în zona vizată, afirmând că „firma Diferit are un renume foarte prost la Cluj. Mă miră că se mai apelează la serviciile acestei firme”, a scris o femeie, în cadrul postării.


Un alt clujean a ținut să precizeze și că „totul este atât de Diferit la Cluj”.

Firma Diferit: „Suntem în grafic”

Chiar și așa, Grigore Vădean, administratorul firmei SC Diferit SRL, care modernizează bulevardul, a declarat săptămâna trecută pentru monitorulcj.ro că proiectul este în grafic, afirmând că este mulțumit de mobilizarea de pe șantier și că se lucrează chiar și noaptea. El le-a adresat scuze clujenilor, însă a afirmat că lucrarea era necesară.


„Suntem în grafic cu lucrările, îmi pare rău și îmi cer scuze pentru deranjul din trafic, dar trebuie modernizată această arteră. Mobilizarea e bună, se lucrează noaptea. Sunt mulțumit”, a spus Grigore Vădean.

Valoarea estimată totală a lucrării este de 44.297.451 lei fără TVA, din care valoarea serviciilor de proiectare este de 851.942 lei fără TVA, iar valoarea lucrărilor este de 43.445.509 lei fără TVA.

CITEȘTE ȘI:

Începe chinul pentru clujeni! Bulevardul 21 Decembrie va fi modernizat în următoarea perioadă

Ultimele Stiri
abonare newsletter