Actualitate

Caravane mobile de vaccinare în cartierele din Cluj-Napoca, noua propunere a lui Emil Boc

Primarul Emil Boc a declarat, vineri, că se află în discuții posibilitatea de a realiza caravane mobile în cartierele din Cluj-Napoca. Una dintre acestea ar putea fi amplasată pe platoul din Mărăști, a anunțat Boc.

 

 


Primarul Emil Boc a declarat, vineri, că a propus realizarea unor caravane mobile în cartierele din Cluj-Napoca. Acestea ar putea fi amplasate în zone precum platoul din Mărăști ori în Piața Gării.

 


„Eu am propus, să vedem dacă și reușim, să facem caravane mobile în cartierele orașului. Să putem merge în mijlocul unui cartier și să îi invităm pe oameni să se vaccineze. De exemplu, pe platoul din Mărăști se poate face o asemenea caravană ori în Piața Gării. Acum, prioritățile sunt pentru mediul rural, aceste caravane trebuie să meargă acolo, iar serul utilizat să fie Johnson & Johnson, deoarece acest vaccin se administrează într-o singură doză, fiind o variantă bună pentru zonele mai izolate din mediul rural. Dar, în măsura în care se va putea, vom avea caravane și pentru oraș”, a declarat Boc, vineri, la un post de radio local. 

Edilul nu a omis să laude Clujul la capitolul numărului de persoane vaccinate, precizând că „suntem pe primul loc în România” și făcând referire la centrul drive thru, care „merge foarte bine”, dar și la maratonul de vaccinare organizat la Sala Polivalentă, în cadrul căruia s-au imunizat 3.900 de persoane, în cele trei zile și trei nopți în care a avut loc.


Maraton de vaccinare în mediul rural

În ceea ce privește vaccinarea în mediul rural, autoritățile clujene au anunțat că în acest weekend, va fi organizat un maraton în localitatea Chinteni, la care se vor putea imuniza cei din zonă, timp de două zile (sâmbătă, 22 mai, și duminică, 23 mai). Maratonul de vaccinare va avea loc în acest weekend, sâmbătă și duminică, în intervalul orar 08:00 - 24:00, la centrul de vaccinare Chinteni, de pe strada Unirii, nr. 206, a anunțat, miercuri, prefectul Clujului, Tasnadi Szilard. 

Astfel, pe lângă cele două fluxuri de vaccinare preexistente deja în Chinteni, pentru tipurile de vaccin Moderna și AstraZeneca, vor funcționa încă trei fluxuri cu tipul de vaccin Pfize , în acest weekend. Pentru vaccinare, nu este necesară efectuarea niciunei programări, au anunțat autoritățile locale. 


Maratonul de vaccinare a primit marți seara aprobarea Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV), iar începând de sâmbătă, doritorii vor putea să se prezinte cu buletinul la centru, pentru a fi vaccinați. 

CITEȘTE ȘI


Se deschid 12 noi centre de vaccinare cu Pfizer BioNTech în Cluj! Vezi unde te poți imuniza cu acest vaccin

Ultimele Stiri
abonare newsletter