Actualitate

Un nou MARATON de vaccinare în acest weekend, la Cluj! Nu este nevoie de programare

În acest weekend, va avea loc încă un maraton de vaccinare anti-COVID, la centrul de imunizare Chinteni, a anunțat prefectul Clujului. Nu este nevoie de programare, iar vaccinarea se va face sâmbătă și duminică, cu serul Pfizer.

 

 


Maratonul de vaccinare va avea loc în acest weekend, sâmbătă și duminică, în intervalul orar 08:00 - 24:00, la centrul de vaccinare Chinteni, de pe strada Unirii, nr. 206, a anunțat, miercuri, prefectul Clujului, Tasnadi Szilard.

 


Astfel, pe lângă cele două fluxuri de vaccinare preexistente, pentru tipurile de vaccin Moderna și AstraZeneca, vor funcționa încă trei fluxuri cu tipul de vaccin Pfizer. Pentru vaccinare, nu este necesară efectuarea niciunei programări, anunță autoritățile.

Maratonul de vaccinare a primit marți seara aprobarea Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV).


„Cerere mare de vaccinare” în Chinteni

Subprefectul de Cluj, Irina Munteanu, a declarat, luni, pentru monitorulcj.ro, că maratonul de vaccinare de la Chinteni este organizat datorită cererii de imunizare din zonă.

„Da, vom organiza un maraton pentru mediul rural. Este vorba de Chinteni. Au o mare cerere de vaccinare. Ei au acolo un flux de vaccinare anti-COVID-19. Centrul este extraordinar de frumos și am zis că având în vedere că ruralul are nevoie, totodată, de variante și optimizarea procesului de vaccinare, vrem să mergem pe ideea unui maraton acolo. Mai sunt încă aspecte de pus la punct însă în câteva zile vom știi exact ce va fi și cum”, a declarat pentru monitorulcj.ro Irina Munteanu, subprefect de Cluj. 


La ultimul maraton de vaccinare, organizat weekend-ul trecut la Sala Polivalentă BT Arena din Cluj-Napoca, s-au imunizat 3.900 de oameni, timp de trei zile și trei nopți. S-au implicat în procesul de vaccinare 600 de voluntari, studenți ai UMF Cluj.

Vaccinarea în mediul rural, un pas important pentru stoparea pandemiei

Noul maraton de vaccinare care va avea loc la Chinteni are scopul de a încuraja procesul de imunizare în mediul rural, primarul Emil Boc precizând în luna aprilie că vaccinarea va deveni un succes atunci când și locuitorii de la sare vor face acest pas, iar preoții ar putea juca un rol important în această decizie.


„Miza va fi mediul rural. Până la urmă orașele vor veni pe linia aceasta a vaccinării, dar trebuie să ne gândim că jumătate din populația României trăiește în mediul rural. Acolo va fi importantă mobilizarea și implicarea tuturor actorilor cu rezonanță și influență la nivel regional, și aici preotul va rămâne cu un rol decisiv. Eu m-am bucurat și l-am felicitat pe mitropolitul Clujului, Andrei Andreicuț pentru atitudinea, în primul rând creștinească, și în al doilea rând corectă cu sistemul sanitar. Domnia sa a spus «Mă voi vaccina atunci când îmi vor spune medicii pentru că eu am trecut recent prin boală și acum nu este cazul, dar când îmi vor spune medicii mă voi vaccina. Îi îndemn pe credincioși ca fiecare să cugete și să facă după propria conștiință.» E o atitudine corectă care arată un grad de maturitate a Bisericii Ortodoxe care se pliază pe vremea în care trăim”, a spus Emil Boc, la un post de radio local.

CITEȘTE ȘI

Se organizează un maraton de vaccinare anti-COVID la Cluj! Autoritățile vor să accelereze campania de vaccinare

abonare newsletter