Actualitate

Mircea Abrudean a demisionat din funcția de administrator Transgaz. Fostul prefect al Clujului se pregătește să ocupe altă funcție

Mircea Abrudean a demisionat din funcția de administrator al companiei Transgaz. Fostul prefect al Clujului a ocupat această funcție doar o lună, chiar dacă mandatul provizoriu era de patru luni.

 

 


Fostul prefect al Clujului, Mircea Abrudean a demisionat din funcția de administrator al companiei naționale de gaze naturale, Transgaz. Mircea Abrudean a fost numit provizoriu în această poziție, pe o perioadă de patru lui, de către premierul României, Florin Cîțu. La nici o lună de la ocuparea postului, fostul prefect al Clujului nu mai ocupă funcția de administrator Transgaz.

 


„În conformitate cu prevederile legale în vigoare, Societatea Națională de Transport Gaze Naturale  informează asupra faptului că, prin hotărârea nr. 17 din 13 mai 2021, Consiliul de Administrație (CA) a luat act de adresa Secretariatului General al Guvernului (SGG) nr. 20/11558, referitoare la încetarea mandatelor administratorilor provizorii, domnul Mircea Abrudean și doamna Laura Dragotă, reprezentanții acționarului statul român, prin SGG", a informat Bursa de Valori București directorul general al Transgaz, Sterian Ion. 

Mircea Abrudean a spus pentru monitorulcj.ro că motivul pentru care a decis să demisioneze este o altă poziție similară pentru care urmează să fie nominalizat.


„M-am retras pentru că urmează să fiu nominalizat pentru o altă poziție similară, într-o altă structură și volumul de activitate pe care îl am aici la SGG și atribuțiile, nu îmi permit să îmi exercit responsabilitățile de administrator provizoriu și la Transgaz, motiv pentru care am preferat să mă retrag de aici, așa cred că e corect”, a delcarat pentrru monitorulcj.ro Mircea Abrudean.

Un adminstrator al Transgaz pimește aproximativ 8.000 de lei lunar pentru a participa la ședințe. Societatea are o capitalizare bursieră de 3,4 miliarde de lei, cel mai mare acţionar, cu un pachet de 58,5% fiind statul român, prin SGG.​


Mircea Abrudean a fost prefect al județului Cluj în perioada 2019-2021, părăsind funcția de prefect pentru funcția de secretar general adjunct al Guvernului.

CITEȘTE ȘI:


VIDEO. Șofer de la CTP, vedetă pe Tik Tok! Clipuri amuzante direct din autobuzele clujene

Ultimele Stiri
abonare newsletter