Actualitate

Primul român care apare în Top Fortune 50 Greatest Leaders ESTE UN JURNALIST

Jurnalistul Cătălin Tolontan este primul român care apare în Top Fortune 50 Greatest Leaders. Investigațiile realizate de Cătălin Tolontan și echipa sa l-au poziționat pe locul 47 într-unul dintre cele mai prestigioase topuri.

 

 


Primul român care este inclus în Topul 50 Greatest Leaders, realizat de prestigioasa publicaţie Fortunes, este chiar un jurnalist, scrie paginamedia.ro Cătălin Tolontan a urcat în acest top după ce a făcut numeroase investigații. Documentarul Colectiv, care a avut la bază investigația relaizată de Cătălin Tolonta, Răvan Luțac și Mirela Neag, a fost nominalizat la două premii Oscar și a atras atenția presei internaționale.

 


Este prima data când un român este inclus în acest clasament, din 2015, aunci când publicația Fortune a lansat prima ediție. În clasament regăsim, printre alții, și următorii lideri: Jacinda Ardern, premierul Noii Zeelande, echipa de inventatori ai vaccinului Pfizer de tip ARN, CEO-ul PayPal, Dan Schulman, dar şi diverşi sportivi.

Cătălin Tolontan, în Top Fortune 50 Greatest Leaders

Cătălin Tolontan este un jurnalist român cu multă experiență, mai ales în partea de jurnalism de investigație. Pe lângă investigația despre situația de la Colectiv, jurnalistul a realizat de-a lungul timpului mai multe investigații importante, printre care și: „Expertiză în cazul bebelușilor morți la Suceava: Colona de apă a spitalului din Lombardia României era contaminate cu bacteria Piocianic!” , „Băsescu și Udrea- Casa corupției”, „Hoții de oxigen prosperă în criza de COVID-19: Directorul PNL cercetat penal pentru escrocherii cu aparte de aer”.


Jurnalistul român, Cătălin Tolontan ocupă locul 47 în acest top, publicația specificând că seria de investigații făcută de el și de echipa sa au condus la schimbări majore și la arestarea multor miniștrii din România.

„Jurnalist premiat şi editor pentru o lungă perioadă Gazetei Sporturilor, Tolontan a publicat o serie de materiale importante. Investigaţiile ziarului au dus la condamnarea la închisoare a unor miniştri.


Nimic din toate acestea nu au prevăzut dezvăluirile zguduitoare pe care Tolontan şi echipa lui le-au scos la iveală despre corupţia din sistemul de sănătate din România, aşa cum au fost relatate şi în documentarul Colectiv, nominalizat la două categorii ale premiilor Oscar.

Echipa de ziarişti s-a concentrat nu numai pe motivele care au dus la numărul mare de victime în incendiu, ci mai ales pe ce s-a întâmplat după, când mulţi tineri au murit în spitalele româneşti în care erau trataţi. Ce au descoperit ziariştii a fost punctul de plecare al unor investigaţii, al unor reforme guvernamentale şi al unui progres, chiar dacă într-un ritm lent.


Tolontan punctează că succesul investigaţiei (ca, de altfel, al jurnalismului de bună calitate, în general) se datorează echipei redacţionale. Jurnalistul spune că apreciază că documentarul a fost bine primit, deopotrivă, de oameni aflaţi, de obicei, în tabere separate, precum fostul preşedinte Barack Obama şi Edward Snowden.

Şi după ce documentarul a fost lansat, redacţia lui Cătălin Tolontan a continuat investigaţiile din domeniul sănătăţii, precum cele legate de falşii doctori", scrie publicația Fortune.

CITEȘTE ȘI:

Documentarul românesc „Colectiv”, dublă nominalizare pentru premiile Oscar

 

abonare newsletter