Actualitate

Boc anunță REGULI clare pentru studenții clujeni: „Vrei să mergi la cursuri fizic, te vaccinezi”

Se ia tot mai serios în considerare ideea vaccinării studenților pentru reînceperea cursurilor în mod fizic. Primarul Clujului, Emil Boc, susține această măsură.

 

Edilul Clujului, Emil Boc, a discutat, în cadrul unei intervenții la Digi24, despre procesul de vaccinare din Cluj-Napoca. Acesta a insistat asupra ideii de vaccinare a studenților și importanța luării acestei măsuri pentru reînceperea în mod fizic a cursurilor.


„Reticența la vaccinare nu este mai mare la cei peste 60 de ani, ci la persoanele cu vârsta sub 30 de ani. Cred că acest mesaj (vaccinarea studenților pentru reînceperea cursurilor în mod fizic) ar trebui să intre puternic și la tinerii noștri.” a spus ferm primarul.

„Nu ar trebui să ne lăsăm mai prejos”

Întrebat dacă va discuta cu rectorii pentru a lua în considerare măsura vaccinării pentru reînceperea cursurilor în mod fizic, primarul a declarat că este și va continua să fie un susținător în acest sens, deoarece Clujul este, printre altele, un oraș universitar.


„Eu voi susține această măsură. Desigur, nu va fi singura opțiune posibilă, probabil se va lua în considerare și testul PCR/antigen sau dovada că ai avut COVID-19, dar vaccinarea va fi cea mai utilă metodă. Cu siguranță vor fi și alte alternative propuse de facultăți în cazul studenților nevaccinați, fie continuarea în regim online a cursurilor.

Dorești să mergi la festivaluri, te vaccinezi, dorești să mergi la cursuri din nou în mod fizic, te vaccinezi. Deja în afară se ia tot mai mult această decizie. Dacă universități precum Stanford sau Georgetown propun asemenea măsuri, eu consider că nu ar trebui să ne lăsăm mai prejos.” a transmis Emil Boc.


Succesul deplin al vaccinării anti-COVID

Totuși, edilul este mulțumit de cum s-au raportat clujenii la vaccinare, numerele fiind promițătoare.

„Suntem, zic eu, pe direcția bună. Cred totuși că, și în rândul tinerilor, trebuie să existe un efort mai mare de comunicare și de implicare, întrucât aici se găsesc cele două chei pentru succesul deplin al vaccinării.” a spus primarul.


„Conform DSP, la Cluj am trecut de 40% din populație (peste 16 ani), vaccinată cu o doză sau cu amândouă. Ne îndreptăm spre 50%.

Sunt, în acest moment, 115.442 de persoane vaccinate, din municipiu mă refer. Dintre acestea, 54.446 sunt imunizate cu prima doză, 61.096 cu ambele doze, asta însemnând un total de 41% din 286.024 populație vaccinabilă. Asta era la sfârșitul săptămânii trecute. Sper ca 1 iunie să ne găsească cu 50% sau mai mult populație vaccinată la Cluj, pentru posibilitatea începerii evenimentelor/festivalurilor. Rămân la părerea că vaccinarea trebuie să rămână o chestiune de conștiință. Iei această decizie pentru sănătatea ta și protejarea celuilalt.” a mai adăugat Emil Boc.


CITEȘTE ȘI: Maratonul vaccinării începe vineri în Cluj-Napoca! Unde va fi organizat

Ultimele Stiri
abonare newsletter