Actualitate

Hilton a cumpărat castelul de la Zlatna. L-ar putea transforma într-un hotel de lux

Hilton a cumpărat castelul de la Valea Dosului, Zlatna, faimos pentru scenele de război filmate de Sergiu Nicolaescu. Castelul ar putea fi transformat într-un hotel de lux.

 

 


Castelul de la Valea Dosului – Zlatna, celebru pentru scenele de război filmate de Sergiu Nicolaescu pentru pelicula „Noi, cei din linia întâi” a fost vândut pentru aproximativ 260.000 de euro, potrivit mesageruldealba.ro.

 


Castelul a fost scos la licitaţie acum trei ani pe site-ul Artmark cu un preţ de pornire de 295.000 euro. Cumpărătorul? Nici mai mult nici mai puțin decât celebrul Hilton, lanțul hotelier de lux, care mai are în România alte 10 unități de cazare, la București, Cluj, Sibiu, Iași, Oradea, Sighișoara și, mai nou, Zlatna.

Dincolo de grandoarea de netăgăduit, clădirea nu este legată la utilități și are aspect părăginit. Hilton ar putea și are capacitatea de a transforma obiectivul într-o bijuterie care va atrage turiști din întreaga lume.


„Vă dați seama ce va însemna această investiție pentru Zlatna? Locuri de muncă și un client serios și constant pentru toți micii producători din zonă. Pentru că nu mă îndoiesc că, pe masa clienților, Hilton va prefera să pună produse proaspete, gustoase, care să întregească prin savoare experiența oaspeților în zonă. (…) Dacă mai văd în funcțiune și fabrica de prelucrare a cuprului pe care mi-o doresc pentru Zlatna, orașul e aranjat”, a declarat, pentru Ziarul Unirea, primarul orașului, Silviu Ponoran.

Castelul a fost cumpărat în 2004 de la Consiliul Județean Alba cu aproximativ 400.000 de lei. Un om de afaceri italian l-a cumpărat pentru a-l transforma în hotel, însă, ulterior, a renunțat la proiect și l-a pus în vânzare, în contextul crizei imobiliare din 2009 – 2010. Proiectul prevedea amenajarea a 23 de apartamente cu restaurant și bucătărie la demisol. Suprafața terenului aferent este de 8.800 metri pătrați.


Castelul a fost construit între 1936 și 1939 de către Ion Gigurtu, fiul Olgăi Gigurtu (fiica fratelui lui Nicolae Bălcescu și a nepoatei pictorului Theodor Aman), fost inginer român și om politic de extremă dreapta, pro-german. În iulie 1937, este nominalizat din partea Ministerului Industriei și Comerţului ca specialist în Consiliul Superior Economic.

CITEȘTE ȘI:


Un lanţ hotelier de lux, prezent şi la Cluj, păstrează toate săpunurile folosite de clienţii săi. Care e motivul?

 

„Reinvent HoReCa” a adus la Cluj cei mai buni specialiști din țară. Caută soluții pentru reinventarea sectorului, lovit de pandemia de COVID19.

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter