Actualitate

Când va avea loc spectacolul-test din Cluj-Napoca? Emil Boc a anunțat o posibilă dată

Emil Boc a anunțat că spectacolul-test de operă ar putea fi organizat în 20 mai, în Cluj-Napoca. Edilul a precizat că sala ar putea funcționa chiar și la capacitate maximă.

 

 


Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a declarat miercuri că spectacolul-test de operă care va fi organizat în Cluj-Napoca ar putea avea loc în 20 mai. Edilul a mai precizat că evenimentul ar putea să se desfășoare la o capacitate maximă a locurilor.

 


„Din discuțiile pe care le-am purtat cu premierul și cu ministrul Culturii, urmează ca în aceste zile să fie anunțate condițiile de la nivel central, iar noi le vom implementa. Eu cred că vor fi condiții de participare în primul rând de vaccinare, să fii vaccinat cu ambele doze și să prezinți o dovadă care să ateste acest lucru. Restricțiile privind masca de protecție și distanțarea vor fi anunțate zilele acestea”, a declarat Boc, miercuri, la Antena 3.

Întrebat care ar putea fi numărul de participanți prezenți la spectacol, edilul clujean a precizat că sala ar putea funcționa la capacitate maximă, însă acest lucru va fi stabilit de autoritățile de la nivel central.


„Din punctul nostru de vedere, sala ar putea fi aproape de capacitatea maximă, dar acest lucru îl vor decide specialiștii. Din punctul meu de vedere, atâta timp cât participanții sunt vaccinați, sala ar putea fi la capacitate maximă”, a spus Emil Boc.

Premierul, de acord cu organizarea spectacolului

La sfârșitul lunii aprilie, primarul din Cluj-Napoca a anunțat că se discută despre posibilitatea organizării unui spectacol-test la Cluj, după modelul celui din Barcelona.


„Vom organiza în luna mai un spectacol de operă, cu participarea în sală a oamenilor, cu condiția vaccinării, fiind vorba despre un spectacol-test. Luna mai va fi acel moment din care se poate trece la redeschiderea treptată a restaurantelor, operelor, concertelor, pentru că nu mai poți să spui că nu ai putut să te vaccinezi. Nu va fi doar condiția vaccinării, ci și obligativitatea unui test PCR. Oamenii nu au obligația să se vaccineze, dar pot alege modalitați prin care să protejeze sănătatea publică. Nu poți opri totuși, dreptul la o viață normală a celor care au ales să se vaccineze”, declara primarul Emil Boc, la finalul lunii trecute.

Ulterior anunțului făcut de către edil, au avut loc câteva discuții între acesta și premierul Florin Cîțu, prim-ministrul aprobând organizarea spectacolului-test de operă în Cluj-Napoca. Urmează ca Ministerul Culturii să decidă numărul de participanți, iar în curând, reprezentanții Operei Române din Cluj vor anunța și ce piesă va fi pusă în scenă.


CITEȘTE ȘI

Concert ca la Barcelona, posibil din vară la Cluj. Boc: „Din luna iunie sperăm se întâmple și să repornim industria”

Ultimele Stiri
abonare newsletter