Actualitate

Actorul clujean Levente Molnár, premiat în Brazilia

Clujeanul Levente Molnár a primit titlul de „cel mai bun actor” în cadrul unui festival de film din Sao Paulo, Brazilia.

 

 


Clujeanului Levente Molnár i-a fost decernat premiul pentru „cel mai bun actor” în Sao Paulo, Brazilia, în cadrul celei de-a unsprezecea ediții a festivalului de film Cinefantasy International Film Festival. Acesta a jucat rolul lui Bálint Grassai, în cadrul filmului Hasadék / Ravine.

 


Levente Molnár a mai fost premiat recent, anul trecut primind premiul Criticilor de Film din Ungaria, pentru cel mai bun actor într-un rol secundar, pentru rolurile jucate în filmele Apró mesék (Povești mărunte) și Foglyok (Prizonierii).

Festivalul, organizat online

Acțiunea filmului Hasadék / Ravine, pentru care actorul a fost premiat în Sao Paulo, „se desfășoară în Maramureș, în peisajul inegalabil al Munților Rodnei și împrejurimile comunei Poienile de sub Munte și urmărește povestea unei relații tată-fiu, utilizând motive specifice baladei. Medicul de origine transilvăneană, Bálint (Levente Molnár), se întoarce din Budapesta pe plaiurile natale unde are loc întâlnirea cu fiul adolescent, pe care-l părăsise în urmă cu 17 ani. De aici călătoria lui, planificată inițial ca una scurtă, ia o turnură dramatică. Fiul, Simon (Babai Dénes), duce o viață rebelăși autodistructivă, sub oblăduirea lui Dumitru, conducătorul  mafiei locale.


Filmul vorbește despre importanța puterii relațiilor de familie și despre contradicțiile create în cadrul acestor relații, despre crimă și pedeapsă”, se arată într-un comunicat.

În acest an, din cauza pandemiei, proiecția filmului și decernarea premiilor au avut loc on-line, weekendul trecut.

abonare newsletter