Actualitate

Spectacol-test cu public la Cluj, în luna mai. Boc: „Nu poți opri dreptul la o viață normală a celor vaccinați”

Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a declarat vineri că în luna mai va fi organizat la cluj un spectacol-test de operă. Condiția de participare este vaccinarea ori prezentarea unui test PCR negativ.

 

 


Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a declarat vineri că luna viitoare, la Cluj va fi organizat un spectacol-test de operă, care va avea loc cu prezența publicului. Pentru ca acesta să poată avea loc, edilul a precizat că este nevoie ca oamenii să se vaccineze în număr cât mai mare, dar și să respecte măsurile de siguranță în acest weekend, în care este sărbătorit Paștele, dar și 1 Mai.

 


„Vom organiza în luna mai un spectacol de operă, cu participarea în sală a oamenilor, cu condiția vaccinării, fiind vorba despre un spectacol-test. Luna mai va fi acel moment din care se poate trece la redeschiderea treptată a restaurantelor, operelor, concertelor, pentru că nu mai poți să spui că nu ai putut să te vaccinezi. Nu va fi doar condiția vaccinării, ci și obligativitatea unui test PCR. Oamenii nu au obligația să se vaccineze, dar pot alege modalitați prin care să protejeze sănătatea publică. Nu poți opri totuși, dreptul la o viață normală a celor care au ales să se vaccineze”, a declarat Emil Boc, vineri, în cadrul unei intervenții la un post local.

Dorința de vaccinare a clujenilor este una considerabilă, luni, 26 aprilie, în Cluj-Napoca fiind deschis primul centru de imunizare drive thru din județ. Până în acest moment, peste 2.500 de clujeni au fost vaccinați doar în cadrul acestui centru. Totodată, listele de așteptare pentru vaccinarea în județul Cluj rămân cele mai lungi din țară, după București. Astfel, aproximativ 12.000 de clujeni își așteaptă rândul pentru a fi imunizați anti-COVID.


CITEȘTE ȘI

Emil Boc despre organizarea Untold și Electric Castle: „Dragi festivalieri, vă rugăm să vă vaccinați! Vaccinarea reprezintă pașaportul direct de intrare”

Ultimele Stiri
abonare newsletter