Actualitate

Șofer AGRESIV, reținut după ce a refuzat testarea cu aparatul etilotest

Unui bărbat i-a fost întocmit un dosare penal după ce a refuzat testarea cu etilotestul și, mai târziu, recoltarea probelor la secția de poliție.

 

La data de 25 aprilie 2021, în jurul orei 13.50, polițiștii din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Baciu au fost sesizați cu privire la faptul că pe drumul județean 109A, în localitatea Chinteni, s-a produs un eveniment rutier cu pagube matieriale, iar conducătorul auto este posibil să se afle sub influența băuturilor alcoolice.


Șofer de negăsit

La sosirea polițiștilor, conducătorul auto nu se mai afla la locația evenimentului.

Astfel, având în vedere aspectele sesizate, polițiștii au efectuat verificări în  zonă, iar la scurt timp, conducătorul auto a fost depistat, stabilindu-se că este  un bărbat de 60 de ani, din Cluj-Napoca.


Refuzul recoltării

Fiind testat cu aparatul etilotest, a rezultat o concentrație de 0.84 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Bărbatul a fost condus la o unitate medicală în vederea  în vederea recoltării probelor biologice pentru stabilirea alcoolemiei, însă acesta a refuzat recoltarea.


În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice, faptă prevăzută și pedepsită de Codul penal. 

Ultimele Stiri
abonare newsletter