Actualitate

Şi corporatiştii fac mişcare

<p><img src="documente/stories/11_noiembrie/23_ziua/12 games.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />„Festivalul“ multisportiv Corporate Games destinat angajaţilor din companiile internaţionale şi nu numai va avea loc anul viitor, pentru prima dată, şi în România.</p>

Concursurile Corporate Games, desfășurate în 18 țări, vor ajunge anul viitor şi în România.

Prima ediţie din România a Corporate Games se va desfăşura în Bucureşti, în perioada 24-27 mai 2012. Aceste jocuri sportive sunt destinate publicului larg, la ele putând participa atât angajaţi ai corporaţiilor, cât şi a firmelor mici sau ONG-urilor. O firmă poate înscrie un număr nelimitat de angajaţi şi de echipe (chiar mai multe echipe la un singur sport). Corporate Games au apărut prima dată la San Francisco (SUA), în 1988, iar de atunci au avut loc 140 de ediţii, în 53 de oraşe din 25 de ţări, de pe cinci continente.

12.000 de participanţi

Recordurile Corporate Games sunt: - cea mai mare participare: 12.000 oameni la Melbourne, Australia; - cea mai mică echipă: un om; - cea mai mare: 1.519 coechipieri (Brisbane, Australia); - cel mai vârstnic participant: 89 de ani (Bilbao, Spania).

Ediţia Corporate Games de la Bucureşti se va disputa sub patronujul Elisabetei Lipă, cea mai bună canotoare a secolului 20 şi una dintre puţinele sportive care au participat la şase ediţii ale Jocurilor Olimpice. Nelson Mandela, Alex Ferguson şi Francois Mitterrand sunte alte celebrităţi care au patronat diferite ediţii a Corporate Games.

La ce sport te poţi înscrie?

Cei care doresc să se înscrie la ediţia din România a acestor jocuri au la dispoziţie 14 discipline sportive: atletism (1.000 şi 1.500 m, ştafetă 4x400 m), bowling (simplu, dublu şi pe echipe), înot (500 şi 1.000 m), tenis de câmp (simplu, dublu), badminton (simplu, dublu), dragon boat (250 şi 500 m), karting (grand prix, anduranţă), volei (feminin, masculin, mixt, open), baschet (feminin, masculin, open), fotbal (feminin, masculin, open), poker (no limit Texas Hold’em), biliard (simplu, dublu), fotbal în 6 (feminin, masculin, open) şi tenis de masă (simplu, dublu, masculin şi feminin).

Taxa de participare este de 60 de euro de persoană, plus TVA (se aplică o taxă suplimentară pentru întrecerile de karting) şi include SuperCentre, participarea la întreceri, programul oficial, marea paradă a atleţilor, cadoul Corporate Games, medalii pentru locurile 1-3 şi participarea la ceremonia de închidere. Termenul limită de înscriere va fi publicat în curând pe site-ul www.corporate-games.com.

Majoritatea întrecerilor sportive se vor desfăşura pe stadionul Dinamo din Bucureşti şi la Sala de sport cu acelaşi nume. Marea paradă a atleţilor va avea loc în zona Lipscani, din centrul Capitalei.

abonare newsletter