Actualitate

Internaţionalele României de atletism, pe Cluj Arena în 2012

<p><img src="documente/stories/11_noiembrie/23_ziua/07 stadion pista atletism cluj arena _sc_022.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Mai multe competiţii de atletism vor fi găzduite anul viitor de pista de pe „Cluj Arena”.</p>

Printre acestea şi cea de-a 57-a ediţie a Campionatelor Internaţionale de Atletism ale României.

Preşedintele Federaţiei Române de Atletism, Sorin Matei, a declarat ieri că forul pe care îl conduce a propus Consiliului Judeţean Cluj organizarea Internaţionalelor României în 2012.

„Federaţia Română de Atletism deja ne-a solicitat parteneriatul pentru organizarea a patru competiţii naţionale şi internaţionale de atletism. Din analiza celor de la Federaţia Română de Atletism, stadionul, cu pista şi dotările pe care le are, este unic în Balcani. Singura ţară din zonă care mai are o pistă cu astfel de dotări este Grecia, unde este aşa ceva la Atena. În rest, Bulgaria, Serbia, Ucraina nu au astfel de piste. De aceea, dorinţa noastră este de a organiza un campionat balcanic de atletism. Săptămâna trecută am avut o vizită a secretarului general al Federaţiei Române de Atletism şi deja am convenit asupra primelor evenimente pe care putem să le organizăm anul viitor. La începutul anului viitor sperăm că vom putea prezenta graficul de acţiuni şi de activităţi pe care le vom organiza împreună cu Federaţia Română de Atletism”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean, Alin Tişe.

La rândul său, preşedintele FR Atletism, Sorin Matei, a declarat ieri că pista din Cluj este una excelentă. „După foarte mulţi ani, Clujul ar găzdui o reuniune atletică importantă. Internaţionalele României s-au desfăşurat la Bucureşti în ultima perioadă, acum ceva timp fiind organizate de două ori şi la Constanţa. Este ceva extraordinar pentru noi, pentru atletism, că stadionul din Cluj are şi pistă, care este omologată internaţional şi ar putea găzdui chiar şi un Campionat Mondial de seniori. Mă refer aici strict la calitatea pistei şi a stadionului, pentru că organizarea unei astfel de competiţii majore presupune multe alte detalii şi cerinţe”, a declarat Sorin Matei.

Cele patru competiţii care urmează să fie organizate cu certitudine pe „Cluj Arena” anul viitor sunt: Memorial Cluj-Napoca, ediţia XVII (12 mai 2012), Campionatul Naţional Universitar de Atletism (18 - 19 mai 2012), Campionatele Internaţionale de Atletism ale României (8 iunie 2012) şi Campionatul Naţional de Seniori (5 - 6 iulie) – care va marca şi 100 de ani de la înfiinţarea FRA.

abonare newsletter