Actualitate

AMENZI usturătoare și CONFISCAREA mașinilor pentru aruncarea ilegală a deșeurilor în Florești. Pivariu: „Să fie clar că nu glumesc cu respectarea legii”

Poliția din Florești continuă să îi sancționeze aspru pe cei care nu au grijă de mediul înconjurător.

 

 


Primăria Florești continuă verificarea legalității transporturilor de deșeuri pe raza comunei, iar amenzile aplicate au depășit un miliard și jumătate de lei vechi, în ultimele două săptămâni.

 


Bogdan Pivariu i-a criticat dur pe cei care aruncă deșeuri în mod ilegal, pe rețelele de socializare. Acesta a declarat că va cumpăra drone și camere de supraveghere de înaltă rezoluție ca să îi prindă și să îi amendeze pe toți cei care aruncă gunoiul ilegal și distrug natura.

Astfel, au fost deja identificate mașini care transportau deșeuri pentru aruncarea ilegală a lor pe raza comunei, iar primarul face apel la floreșteni, să sesizeze poliția dacă sunt martori la astfel de acțiuni.


Sancțiuni dure. „Să fie clar că nu glumesc cu respectarea legii”

Ba mai mult, acesta a anunțat cetățenii că vor fi aplicate și alte sancțiuni, precum confiscarea mașinilor.

„Verificările sunt permanente, ca să fie clar că nu glumesc cu respectarea legii și stoparea practicilor ilegale de aruncare a gunoaielor pe raza UAT Florești. Am spus că nu mai sunt tolerate acțiuni de acest fel pe raza comunei Florești. Când vor fi identificate persoane care continuă să arunce deșeuri în mod ilegal vor fi aplicate sancțiuni și, în colaborare cu instituțiile abilitate în domeniul protecției mediului, se vor dispune măsuri complementare de confiscare a vehiculelor folosite în acțiunile ilicite”, a transmis primarul Bogdan Pivariu.


Acesta a declarat că măsurile impuse până acum continuă să se aplice în continuare, la fel de categoric.

„Continuă: acțiunile de monitorizare a zonelor în care, până în prezent, s-au depozitat în mod ilegal deșeuri, acțiunile de patrulare și eficientizarea sistemului de supraveghere pentru prinderea și identificarea persoanelor care comit astfel de fapte pe raza comunei”, a scris acesta pe pagina de Facebook.


Importanța implicării populației

De asemenea, Pivariu continuă să facă apel la importanța pe care o are grija față de mediu, prin postările și măsurile aplicate. Acesta insistă și asupra faptului că populația trebuie să ia în serios aceste lucruri și să anunțe primăria în cazul în care văd o astfel de acțiune ilegală.

„Am solicitat în repetate rânduri și subliniez importanța implicării populației pentru descurajarea celor care comit fapte antisociale, cred în necesitatea creșterii gradului de civilizare a unor membri ai comunității în sensul de a respecta dreptul la viața decentă a tuturor.

Acțiunea tematică din acestă săptămână a avut drept scop verificarea respectării prevederilor Legii 211/2011, privind regimul gestionării deșeurilor și a vizat verificări zilnice la o serie de vehicule de transport de mare tonaj, legalitatea autorizațiilor firmelor cărora acestea aparțin din perspectiva gestionării deșeurilor și condițiilor ce trebuie îndeplinite pentru protecția mediului și a sănătății populației”, a mai adăugat Bogdan Pivariu, în aceeași postare.

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter