Actualitate

Bucate tradiţionale româneşti în Franţa

<p /><img src="documente/stories/11_noiembrie/22_ziua/07 scoala.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Şcoala Tehnică Postliceală „Henri Coandă” din Cluj-Napoca a participat la a patra ediţie a „Tables rondes européennes”.

Evenimentul a fost organizat de Centrul de Formare Profesională (CFA) din Saint-Michel-Mont-Mercure, Franţa, în perioada 15-17 noiembrie 2011.

Această ediţie a sărbătorit Croaţia, Bulgaria, România şi Slovenia. Evenimentul, organizat în fiecare an, ca parte a mobilităţii europene a ucenicilor, a reunit 150 de parteneri internaţionali, întreprinderi, şcoli, instituţii profesionale, producători şi servicii consulare. Partenerii de practică ai şcolii clujene au fost „City Plaza” Cluj-Napoca, maestrul bucătar Irina Ignat şi lanţul de cofetării şi restaurante „La Angela” din Târgu-Mureş, reprezentat prin administratorul Angela Blaga şi managerul Lucian Blaga.


„În cadrul acestor manifestări, la standul României s-au expus preparate calde, reci și deserturi, realizate de către maeștri bucătari ai partenerilor noștri: sărmăluțe ţărănești în foi de viță fierte în tămâioasă românească și prezentate în dovleac, platou cu asortiment de brânzeturi și salamuri românești, piept de rață cu garnitură de gutui, ruladă din piept de curcan cu prune și castane, medalion din spinare de cerb carpatin cu ciuperci de pădure marinate și sos de coacăze negre, zacuscă cu fasole boabe și morcov, păstrăv afumat în cetină de brad și baton de morun, mălai cu lapte, linzer cu mere, pandișpan cu vișine, batoane cu miere și nucă, prăjitura «Angela», prăjitură cu cremă de ciocolată, păcintă cu brânză dulce, plăcintă cu brânză de oaie, cozonac cu mac și cu nucă, vinuri, ţuică și alte produse tradiționale”, a explicat directorul şcolii, Ancuţa-Georgeta Perde.

Delegaţia România a fost întregită de prefectul judeţului Gorj, Vasile-Liviu Andrei şi de Fundaţia de dialog social din Târgu-Jiu, reprezentată de Ileana Terdină. Inițiatorul acestui proiect a fost Nicolae Motronea.

Ultimele Stiri
abonare newsletter