Actualitate

Demiterea Ministrului Sănătății, criticată de presa din străinătate

Demiterea lui Vlad Voiculescu a ajuns și la urechile presei din străinătate, care a criticat această situație.

 

 


Presa din străinătate vorbeşte despre criza politică din România declanșată de demiterea lui Vlad Voiculescu de la ministerul Sănătăţii. Această criză din coaliţie generată de demiterea Ministrului Sănătății s-a făcut auzită și în presa internaţională, ce a criticat decizia luată de premierul României.

Comentariile


Reuters scrie că premierul Florin Cîțu și-a demis propriul ministru, fără să detalieze ce a stat în spatele deciziei.

Agenţia de ştiri menţionează că infrastructura medicală din România este sub nivelul european. Motiv pentru care Vlad Voiculescu a promis transparentizare sistemului sanitar în ciuda reacțiilor negative din partea altor politicieni, precizează Reuters.


La rândul său, site-ul Politico scrie că Vlad Voiculescu se alătură unei liste în creștere a miniștrilor de sănătate care și-au pierdut posturile din diferite motive legate de pandemie.

„Ultima picătură”


Vlad Voiculesccu a fost demis din funcție ieri, 14.04.2021, de premierul României, în timpul ședinței de urgență, potrivit Digi24. Andreea Moldovan, secretar de stat în minister, și-a pierdut și ea funcția în același timp.

Motivul principal ar fi faptul că ministrul a adus mai multe momente de tensiune în coaliție, dar „ultima picătură” care a umplut paharul a fost adăugată de secretarul de stat în minister Andreea Moldovan, prin ordinul care modifica criteriile de carantinare a unei localități.


Premierul Florin Cîțu nu a fost informat de publicarea acelui ordin în Monitorul Oficial, potrivit aceeași surse.

abonare newsletter