Actualitate

Renunțarea la mască, luată în considerare de autorități. Ministru: „Doar nu poți să porți mască în vârful muntelui”

Ministrul Afacerilor Interne a spus că se ia în considerare renunțarea graduală a purtării măștii de protecție. Cel mai probabil, în unele zone turistice care nu sunt atât de aglomerate, masca nu va mai fi obligatorie.

 

 


Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode a spus că se ia în considerare renunțarea graduală a purtării măștii în anumite zone turistice. Ministrul a spus că momentan această propunere este analizată.

 


Această afrimație a fost făcută în cadrul unei conferințe de presă susținută de Ministerul Afacerilor Interne (MAI). Lucian Bode a fost întrebat dacă masca de protecțiue rămâne obligatorie chiar și pe plajă, el spunând că „portul măștii este obligatoriu și în fața Ministerului de Interne, și pe plajă, și la munte”

„Sigur că atunci când premierul Florin Cîțu a venit cu această perspectivă încurajatoare ca începând cu 1 iunie o parte din restricții să fie ridicate gradual, așa cum au fost și introduse, cu siguranță ne gândim și la acest aspect (la măștii pe plajă – n.r.), pentru că, în condițiile în care ajungi în vârful muntelui și porți mască sau stai pe plajă, intri în mare cu mască, din punctul meu de vedere, ca oameni normali ce suntem cu toții, ne gândim dacă este sau nu în regulă”, a spus Lucian Bode.


Restricțiile vor dispărea pe rând

În același timp, ministrul a spus că anul trecut oamenii stăteau îngrămădiți pe plajă, fără a purta mască, iar acest lucru nu poate fi acceptat în situația în care se aflăm.

„Erau mii de oameni unul lângă celălalt fără mască, asta nu înseamnă decât posibil focar. Aceste măsuri pe care le-a anunţat prim-ministrul, dublate de o campanie de imunizare de succes, minim 5 milioane de persoane vaccinate până în iunie şi peste 10 milioane la sfârşitul lunii iulie, pot conduce la o astfel de decizie, dar când vorbim magazinele se închid, conform reglementărilor, la ora 18,00 şi ora 20,00, în funcţie de indicele la o mie de locuitori, portul măştii este obligatoriu. (...) Dar, pas cu pas, gradual, aceste restricții sunt luate în calcul a fi ridicate și am dat acest exemplu, inclusiv masca în anumite condiții de distanțare, de respectare a regulilor de protecție sanitară, acest lucru poate fi luat în calcul”, a mai adăugat ministrul de Interne.


CITEȘTE ȘI:

Cum se poartă corect o mască de protecţie? Sfatul specialistului. VIDEO

Ultimele Stiri
abonare newsletter