Actualitate

Alexandru Rafila, ANUNȚ de ULTIMĂ ORĂ! Când vor putea renunța românii la masca de protecție

Alexandru Rafila, principalul om al României la Organizația Mondială a Sănătății, a făcut un anunț de ultimă oră cu privire la obligativitatea purtării măștii de protecție.

 

 


Profesorul Rafila a avut o intervenție la Antena 3 și a anunțat că românii ar putea scăpa de masca de protecție din toamnă, atunci când se estimează că va fi atins targetul de 10 milioane de persoane vaccinate.

 


„Dacă va scădea foarte mult numărul de cazuri şi vom avea doar o transmitere sporadică, masca ar putea să devină opţională. Adică, fiecare să facă în aşa fel încât să utilizeze masca atunci când consideră că este într-o zonă aglomerată'', a spus Alexandru Rafila, marţi, într-o intervenție la postul de televiziune menționat.

Rafila nu crede că România va reveni la normalitate la data de 1 iunie


Florin Cîțu a declarat că România ar putea să revină la normalitate și restricțiile să fie relaxate în luna iunie. Totuși, profesorul Rafila în contrazice pe actualul ministru și este de părere că acest scenariu este unul mult prea optimist.

„Am auzit și declarația domnului prim-ministru, referitoare la data de 1 iunie. Eu o să vă spun sincer, dacă eram în locul dânsului, făceam în așa fel încât să am o medie de 100.000 de persoane vaccinate zilnic și să fim siguri că pe platforma penru vaccinare sunt 2-3 milioane de persoane înscrise și atunci puteam să fac această declarație. Deocamdată avem 750-780.000 de persoane pe platformă și o medie de 50-55.000 de doze de vaccin administrate zilnic. Dar, să putem să ajungem la ceea ce își propune domnul prim-minisru, trebuie să atingem cifrele pe care vi le spun eu. Asta este problema. Ajungem să vaccinăm 100.000 medie pe zi? Reușim să păstrăm ritmul acesta de vaccinare și să convingem lumea să se înscrie pe platformă? Atunci sigur că o să putem să avem o siguranță pentru data de 1 iunie și cu atât mai mult pentru sfârșitul toamnei. O să fie cu totul altă situație, pentru că transmiterea comunitară va continua pe deoparte.”, a mai declarat Rafila.

Ultimele Stiri
abonare newsletter