Actualitate

Cal leșinat pe o stradă din Cluj-Napoca. Medicii veterinari au constatat că animalul era deshidratat

Un cal a fost găsit în stare critică pe strada Soporului. Medicii veterinari au constat că animalul era deshidratat. Polițiștii vor aplica măsurile legale pentru deținătorul animalului.

 

 


Un cal de rasă cabalină a fost lovit de o mașină pe strada Soporului din Cluj-Napoca. La locul accidentului s-au deplasat polițiști și medici veterinari care au realizat că animalul nu prezenta leziuni fizice, dar era deshidratat total.

 


„Poliția municipiului Cluj-Napoca a fost sesizată despre faptul că pe strada Soporului, în afara părții carosabile, se află o cabalină care ar fi fost accidentată probabil de un autovehicul.

În urma sesizării, la fața locului s-au deplasat polițiști, dar și medici veterinari, cei din urmă constatând, la efectuarea unor examinări preliminare faptul că animalul nu prezintă semne de leziuni fizice, ci se află într-o stare de deshidratare, respectiv epuizare.


În baza cercetărilor efectuate până în prezent de către polițisti, animalul ar fi fost cumpărat în cursul zilei de către actual deținător.

Ulterior, animalul a fost transportat la gospodăria acestuia.


Polițiștii s-au sesizat din oficiu pentru încălcarea Legii nr.205/2004 privind protecția animalelor, la finalizarea cercetărilor urmând a fi aplicate măsurile legale”, a transmis IPJ Cluj.

Sursă foto: Protecția Animalelor Cluj


CITEȘTE ȘI:

ONG, amendat cu 10.000 lei pentru că au salvat de la moarte doi pui de urs. Ministerul Mediului: „Au făcut-o ilegal!”

abonare newsletter