Actualitate

Se deschid restaurantele și barurile în interior în cinci localități din Cluj. Incidența cazurilor COVID, în scădere

În cinci localități din județul Cluj se deschid restaurantele și barurile, după ce au intrat în scenariul galben, cu incidența între 1,5 și 3, potrivit datelor înregistrate în ultimele 14 zile.

 

 


Cinci localități din județul Cluj intră în scenariul galben de funcționare datorită incidenței cazurilor de COVID-19 întregistrate în ultimele 14 zile.

 


Astfel, restaurantele și barurile se vor deschide în interior, la 30% capacitate, conform măsurilor din scenariul galben.

Este vorba de localitățile Cătina (1.76), Mănăstireni (2.90), Săndulești (2.73), Gilău (2.63) și Izvoru Crișului (2.02).


Rata incidenței în Cluj-Napoca a ajuns la 7.14. Vezi cum stau toate localitățile din județ

Măsuri pentru localitățile din scenariul galben

În localitățile unde incidența cumulată în ultimele 14 zile a depășit pragul de 1,5/1.000, dar mai puțin de 3/1.000 de locuitori se dispun următoarele măsuri:


- cinematografele, instituțiile de spectacole și/sau concerte este permisă la 30% capacitate
- organizarea și desfășurarea spectacolelor de tipul drive-in sunt interzise
- restaurantele și cafenelele sunt deschise în interior la 30% capacitate
- activitatea restaurantelor și a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unități de cazare este permisă fără a depăși 30% capacitate
- prepararea, comercializarea și consumul produselor alimentare și băuturilor alcoolice și nealcoolice sunt permise în spațiile special destinate dispuse în exteriorul clădirilor, în aer liber, cu asigurarea distanței de 2 metri între mese și participarea a 6 persoane la o masă, dacă sunt din familii diferite
- nu este permisă activitatea în cluburi și discoteci
- sălile de jocuri de noroc, deschise la 30% capacitate

CITEȘTE ȘI:


Emil Boc cere deschiderea sălilor de fitness și un plan pentru eliminarea restricțiilor: „Guvernul trebuie să adapteze din mers unele măsuri”

 

O petiție pentru „anularea orei de intrat în casă sau magazin” a strâns 67.000 de semnături: „Este un abuz. Restricțiile sunt absurde”

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter