Actualitate

Credincioșii participă la slujba de Paște. Circulația noaptea, permisă până la ora 2. Prefect Cluj: „Nu se pot aplica excepții”

Restricțiile s-ar putea relaxa de Paște, iar credincioșii vor putea participa la slujbe religioase în biserică. Circulația ar putea fi permisă până la ora 2:00 noaptea. Prefectul de Cluj a explicat că asemenea excepții nu poate fi aplicate.

 

 


Potrivit surselor digi24, circulația ar putea fi permisă până la ora 2:00 noaptea atât de Paștele Catolic, cât și de Paștele Ortodox.

 


În urma discuției purtată miercuri, 24 martie, de premierul Florin Cîțu cu reprezentanții cultelor religioase din țară și ai Secretariatul de Stat pentru Culte, restricțiile s-ar putea relaxa de Paște, iar carantina de noapte va începe mai târziu ca credincioșii să meargă la biserică.

Măsurile de protecție sanitară vor trebui respectate. La discuție ar fi participat și Secretarul general adjunct, Mircea Abrudean, fost prefect de Cluj.


Tasnadi Szilard, actualul prefect de Cluj, a spus că relaxarea măsurilor în acest fel nu se poate realiza atâta timp cât sunt în vigoare alte restricții.

„O astfel de măsură nu se poate aplica, atâta timp cât sunt în vigoare anumite restricții. Măsurile de prevenție li se aplică tuturor, iar excepții nu se pot acorda”, a declarat pentru monitorulcj.ro Tasnadi Szilard.


Stiuația epidemiologică la Cluj e îngrijorătoare

Aplicarea unor astfel de măsuri ar putea fi crucială, mai ales în contextul în care situația epidemiologică, atât în Cluj, cât și în restul țării, este una foarte îngrijorătoare și din ce în ce mai gravă. În ultimele 24 de ore s-au înregistrat 375 de cazuri COVID-19 la Cluj. Rata de incidență este într-o creștere continuă.

Secțiile de ATI sunt pline, înregistrându-se un nou record de internări, mai exact 84 de persoane. Patru pacienți infectați cu COVID-19 și internați în spitalele din Cluj au murit în ultimele 24 de ore.


Situația epidemiologică de azi, 25 martie, la Cluj:

- Rata incidenţei pe judeţul Cluj : 5,47;
- În ultimele 24 de ore, 375 persoane au fost confirmate Covid-19 din județul Cluj;
- Total număr de teste 2.151 din care 1.072 diagnostic grupe de risc, 540 teste efectuate la cerere și 539 teste rapide. Până în acest moment s-au realizat 427.953 de teste, la nivelul județului Cluj;
- 84 persoane internate în ATI;
- Total vindecați și externați 2.112 din care 1.639 din județul Cluj;
- Total decedați 604 din care 407 din județul Cluj.
- În acest moment sunt internați 689 de pacienți, din care 638 din județul Cluj.

abonare newsletter