Actualitate

Situație CRITICĂ în Cluj-Napoca! Incidența cazurilor COVID19 - 6,39. Prefect: „Nu se ia în calcul carantina”

Situația epidemiologică a devenit critică în municipiul Cluj-Napoca. Direcția de Sănătate Publică a publicat rata de infectare cu COVID-19 pentru fiecare localitate din Cluj, la zi, care arată o creștere enormă în doar o zi, dar nu se ia în calcul carantina. Care e explicația?

 

 


Rata de incidență cazurilor de COVID-19 în Cluj-Napoca a trecut de la 5,39 infectări la 1.000 de locuitori la 6,39 în doar o zi. Situația e alarmantă în majoritatea localităților din județul Cluj.

 


Datele publicate de Direcția de Sănătate Publică Cluj arată că situația e îngrijorătoare. La o asemenea rată de infectare cu COVID-19, în unitățile administrativ-teritoriale se aplică măsura carantinării. Totuși, prefectul județului Cluj, Tasnadi Szilard, a asigurat că încă nu se ia în calcul carantina și a explicat de ce există o creștere atât de mare a incidenței.

Direcția de Sănătate Publică a schimbat metoda de calculare a ratei de incidență a cazurilor COVID-19, astfel rata de infectare adevărată a municipiului este de 6,29 cazuri la 1.000 de locuitori. De astăzi, 23 martie, în calculul incidențelor se adaugă și focarele de infecție cu COVID-19.


„Nu se ia în calcul carantinarea. Am vorbit cu domnul Mihai Moisescu (șeful DSP Cluj), a fost la mine, s-a schimbat modalitatea de calcul. Până azi se lua în calcul perioada 9-22 pentru azi, de pildă, și cei confirmați erau plasați pe uat-uri. De azi, perioada de referință este 6-19 martie (se ia o marjă de 3 zile la ambele extreme) și se adună toate testele efectuate cu rezultat pozitiv și în funcție reședința declarată de cel testat pozitiv se alocă la incidența uat-ului respectiv”, a anunțat prefectul.

Măsura de carantinare a orașului este propusă de către Direcția de Sănătate Publică Cluj (DSP):


„Nu există carantină obligatorie peste o anumită rată. Carantina o propune DSP-ul în funcție de analiza efectuată pe fiecare UAT în parte”, a adăugat Tasnadi Szilard.

Vezi lista cu rata de incidență actualizată în GALERIA FOTO.

Ultimele Stiri
abonare newsletter