Actualitate

Cele mai mari indemnizații sociale, primite de pensionarii din Cluj

Indemnizația socială primită de pensionarii clujeni în februarie a fost de aproape 350 de lei, aceasta fiind cea mai mare sumă acordată în țară.

 

 


Cele mai mari sume privind indemnizațiile sociale primite de pensionari au fost înregistrate în judeţul Cluj. Valoarea indemnizației a fost în valoare de 349 de lei în luna februarie, banii fiind acordați din bugetul de stat, în cazul pensionarilor din sistemul public.

 


Următoarele județe din țară cu cele mai mari valori ale indemnizației sociale acordate pensionarilor sunt Bistriţa (344 lei) şi Hunedoara (340 lei), datele fiind înregistrate în luna februarie a anului în curs.

Indemnizația a crescut la Cluj

Numărul total al beneficiarilor indemnizaţiei sociale pentru pensionari în luna februarie a fost de 934.111 de personae, conform datelor centralizate de Casa Naţională de Pensii Publice (CNPP), numărul fiind într-o ușoară creștere față de luna anterioară. Din totalul beneficiarilor de indemnizaţie socială înregistraţi în februarie, 793.857 erau pensionari din sistemul public, iar 140.254 erau pensionari proveniţi din fostul sistem de pensii al agricultorilor.


În ceea ce priveşte pensionarii agricultori, indemnizaţia socială medie suportată de la bugetul de stat a fost de 158 de lei, valoarea ce mai mare fiind înregistrată în Bucureşti, sumele acordate fiind între 203 lei şi 245 de lei.

În ultimii ani, indemnizația socială pentru pensionarii clujeni a crescut, suma primită de către aceștia în anul 2018 fiind de 255 de lei, comparativ cu 349 de lei, valoare înregistrată în luna februarie a anului curent.


CITEȘTE ȘI

Măști împărțite gratuit de Primăria Cluj-Napoca. Cine beneficiază și unde se pot ridica?

Ultimele Stiri
abonare newsletter